Andrei Prunel, absolvent Științe Politice, UCV: Am îmbinat studiul cu participarea la multe activități

Andrei Prunel este absolvent al Facultății de Științe Sociale, Specializarea Științe Politice, din cadrul Universității din Craiova. Ambițios și perseverent a terminat facultatea ca șef de promoție. Tânărul spune că perseverența, motivația și ambiția sunt „ingredientele” care l-au ajutat să fie cel mai bun student din generația sa. A valorificat anii studenției la maximum, a participat la multe proiecte și workshop-uri, care l-au ajutat ca acum, la final de studenție, să aibă  ceva experiență, abilități de comunicare dezvoltate și toată încrederea că își va găsi locul pe piața muncii. Fiind absolvent de Științe Politice, Andrei nu exclude o carieră în politică.

AUTOR: MARINA ANDREI

 

 

Media10: Care crezi că sunt calitățile care te-au adus la această performanță de a fi șef de promoție?

Andrei Prunel: Cred că principalele calități care m-au condus spre performanța de a încheia cei trei ani de studii în calitate de șef de promoție sunt motivația, ambiția și perseverența. Sunt o fire competitivă, care întotdeauna își dorește să dea tot ce are mai bun în tot ceea ce face. Trebuie să menționez că cel mai important a fost că am îmbinat învățătura cu participarea la multe activități din cadrul Facultății.

Media10: Cum te-ai organizat astfel încât să fii mereu productiv și să atingi nota maximă?

A.P.: Nu sunt genul de student care își stabilește un program fix de studiu. Consider că este foarte important ca perioada în care te hotărăști să studiezi pentru un examen să fie una în care să fii concentrat la maxim pentru a avea eficiență maximă. Un atuu important l-a reprezentat faptul că am fost la curent pe tot parcursul semestrelor universitare cu multe dintre disciplinele la care am dat examene, le-am citit din timp și unde a fost posibil m-am informat din viața cotidiană.

„Cel mai mare câștig cu care plec din facultate este spiritul critic și abilitățile de public speaking”

Media10: Cum au fost anii de facultate?

A.P.: Cei trei ani de facultate au fost foarte interesanți și au constat în afara cursurilor, seminariilor și examenelor clasice în foarte multe alte activități organizate atât în cadrul Universității din Craiova, cât și cu alte ocazii, precum sesiuni de comunicări științifice, programe de voluntariat, workshop-uri sau vizite de lucru la diverse instituții de profil.

Media10: Este vreun moment din viața de student pe care o să ți-l amintești cu drag?

A.P.: Sunt foarte multe momente din viața de student pe care o să mi le amintesc cu drag, dar printre cele care o să-mi rămână cu siguranță în memorie se numără conferințele la care am participat, activitățile pe care le-am desfășurat alături de colegii asociației studențești a facultății mele, precum și vizitele la instituții, în special cea de la Parlamentul României din București.

Media10: Cum te-a ajutat facultatea să te dezvolți?

A.P.: Cred ca cel mai mare câștig cu care plec din facultate este spiritul critic și abilitățile de public speaking foarte bine dezvoltate. Fiind o facultate umanistă am avut de prezentat foarte multe proiecte și am participat la multe evenimente la care am luat cuvântul,ceea ce mi-a dezvoltat foarte bine abilitățile de comunicare.

„Am întâlnit un corp profesoral tânăr și foarte deschis”

Media10: Cum au fost profesorii din învățământul superior?

See Also

A.P.: Trebuie să recunosc faptul că înainte de a începe studiile universitare plecasem cu ideea că profesorii universitari sunt mai distanți față de studenți, în comparație cu relația dintre profesori și elevi din școli sau licee. Însă această viziune mi-a fost schimbată încă din primele zile în care am intrat pe porțile facultății și am întâlnit un corp profesoral tânăr și foarte deschis la discuții cu studenții.

„Am participat la multe conferințe, workshop-uri și sesiuni de comunicări științifice”

Media10: Ai făcut parte din vreo asociație sau ai fost implicat în proiecte?

A.P.: După cum am precizat și anterior am fost membru al Asociației Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC). Am participat la mai multe conferințe, workshop-uri și sesiuni de comunicări științifice care au avut loc la Craiova, Sibiu sau București. În ultimul an de licență am fost implicat și într-un proiect de antreprenoriat care a avut drept scop apropierea noastră de profesorii mentori și sprijinirea studenților, pentru a-i ajuta să încerce să-și întemeieze o afacere.

Media10: Care sunt diferențele dintre tine, cel care ai intrat la facultate și cel de acum?

A.P.: În timpul facultății, am rămas la fel de competitiv și de sociabil cum am fost și în vremea liceului. În urma anilor de facultate am câștigat mai mult curaj, multă experiență și foarte mulți prieteni.

Media10: Ce îți dorești să faci mai departe?

A.P.: Această întrebare este una care pune deseori dificultăți studenților. Nu pot spune că sunt setat 100% pe un anumit domeniu pe care vreau să-l urmez, însă printre domeniile de care aș fi interesat se numără administrația publică, mass-media sau învățământul (fapt pentru care am optat și pentru modulul psiho-pedagogic). De asemenea, fiind absolvent de Științe Politice nu exclud intrarea în politică pe viitor sau chiar candidatura pentru o funcție politică.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top