Sănătate Știri din sănătate

Asistentul Florin Cazacu ucis de COVID-19. Colectivul Spitalului de Neuropsihiatrie trage un semnal de alarmă

Florin Cazacu avea 46 de ani și a fost asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Nu există pacient care a trecut pe acolo sau aparținător, care să nu îl fi întâlnit. Era mereu amabil, cu zâmbetul pe buze, cu o glumă pregătită și pasionat de muzică.  Noi presa, ni-l amintim cum mereu ne aștepta la ușa clinicii Psihiatrie II și ne îndruma, unde aveam nevoie. Să afli că un om sănătos, puternic și în plină forță de muncă este ucis, în doar câteva zile, este tulburător. Colectivul unității medicale este șocat și îndurerat. Drama colegului lor poate să fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Florin Cazacu plecase la mare cu soția, asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, și cei doi copii ai lor. A început să se simtă rău în timpul concediului și a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a fost internat în secția ATI. În urma testării soția și cei doi copii au fost și ei depistați cu coronavirus. Starea asistentului s-a agravat de la o zi la alta, iar, ieri, 18 iulie a fost anunțat decesul.

Nu se știe care a fost sursa infectării cu coronavirus

În clinica Psihiatrie II, în care asistentul lucra, pacienții testați pozitiv au fost toți trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. 

„Noi nu am avut pacienți pozitivi, în aceea perioadă de timp. Toți cei testați pozitiv au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova”, spune dr. Daniela Glăvan, șefa Clinicii Psihiatrie II. 

Colectivul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova a fost șocat de vestea morții, mai ales că Florin Cazacu nu suferea de alte afecțiuni, era un om cu multă poftă de viață, îi plăcea să cânte și să facă oamenii să se simtă bine. 

Colegii de la Clinica II Psihiatrie au postat un mesaj în memoria colegului lor și trag un semnal de alarmă pentru noi toți. 

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova își ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut și perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniți, luptând că sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar. Și dacă ar trebui să învățăm ceva din această drama, ar fi să încercăm să ne păstrăm rațiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informații false, contradictorii, teorii conspiraționiste care duc la dezbinare, neîncredere și ura. Virusul există, e imprevizibil și face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate și meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenți și echilibrați, cu conștiința unei conduite care poate proteja sau dimpotrivă, poate distruge vieți! Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul transmis de echipa medicală. 

Un mesaj a fost transmis și de reprezentanții Federației Hipocrat și ai Sindicatului Unimedical, care atrag atenția cadrelor medicale să se protejeze, în orice moment. 

„Federația Hipocrat și Sindicatul Unimedical transmit condoleanțe familiei asistentului medical Florin Cazacu.Colegul și profesionistul Florin Cazacu, asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat fiind victimă a COVID-19. O formă severă a acestei boli i-a fost fatală, deși nu suferea de alte afecțiuni. Transmitem familie, soției și celor doi copii, care au fost testați pozitiv și ei cu COVID-19 toată susținerea noastră. Dragi colegi, vă rugăm, aveți mare grijă de dumneavoastră. Protejați-vă în orice moment”.

În Dolj, până în acest moment au fost confirmate, în total, 452 de cazuri de coronavirus. 

Articole recente

ÎNVINGE HEPATITA. Prevenția te poate salva de moarte. Hepatita se poate preveni și trata la timp

Redactor

Investigații gratuite pentru depistarea cancerului, în satele din Oltenia. Lista localităților

Redactor

Scapă definitiv de papiloame – Electrocauterizarea, soluția dermatologică ideală

Redactor

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.