Andreea Urziceanu, elev de 10 la BAC:„Este o încununare a efortului pe care l-am depus în ciclul IX-XII”

Andreea Mădălina Urziceanu este una dintre elevele Colegiului Național ,,Carol I”  care o obținut media 10 la bacalaureat. Chiar dacă perioada de pandemie a bulversat-o puțin, cu sprijinul părinților și cu ajutorul profesorilor, eleva a reușit să se adune și să se dedice studiului. Andreea este liniștită, serioasă și sigură pe ea. Un elev care știe ce vrea și luptă să își atingă obiectivele. Îi place foarte mult limba engleză și vrea să studieze la Facultatea de Limbi Străine din București. 

 Autor: Marina Andrei

 

 

 

Media10: Cum ai reușit să obții media 10, care crezi că au fost lucrurile care te-au adus aici și pe care, poate ar fi bine, să le știe și alți elevi care își doresc să obțină același rezultat?

Andreea Mădălina Urziceanu: Nu este o rețetă specială. Cred că fiecare copil e unic în felul lui și își știe abilitățile. Fiecare știe unde să lucreze mai mult și de ce e capabil. Cred că pentru a obține media 10 trebuie să ai niște abilități care se formează pe parcursul anilor de studiu, nu în câteva luni. Trebuie să ai seriozitate, să fii constant, să înveți continuu, bineînțeles, nu în fiecare zi de dimineața până seara, dar să ai un program pe care să îl respecți. Pe lângă partea teoretică pe care trebuie să o stăpânești bine, este nevoie să echilibrat și emoțional, dar și să tratezi situația cu seriozitate.

„În fiecare ciclu școlar primar, gimnazial și liceal am avut câte un profesor care a contribuit la dezvoltarea mea”

Media10: Cum a fost pentru tine să te pregătești în această perioadă în care ați făcut școală online?

 A.M.U.: A fost puțin bulversant, pentru că n-am trăit niciodată acest lucru. Am încercat să mă adun. Am încercat să-mi spun mie că așa a fost să fie. Eram obișnuită cu învățatul și cu pregătirea constantă. Am încercat să depășesc totul cu răbdare. M-au încurajat părinții mei foarte mult, dar și profesorii care au fost alături de noi online și chiar le mulțumesc foarte mult. Probabil, și pentru dumnealor a fost o noutate și ceva greu.

Media10: Rezultatul obținut este un cumul al celor 12 ani de studiu. A fost un profesor, un educator, un învățător care pentru tine a contat foarte mult și care simți că a avut a lăsat  po amprentă asupra ta care  te-a ajutat să ai o astfel de gândire de învingător?

 A.M.U.: Bineînțeles. În fiecare ciclu școlar primar, gimnazial și liceal am avut câte un profesor care a contribuit la dezvoltarea mea. Dacă mă refer la ciclul primar, doamna mea învățătoare, Cristina Nălbitoru de la Școala 2, a fost a doua mamă pentru mine. A fost prima persoană, în afara familiei mele, cu care am petrecut cel mai mult timp și care m-a ajutat să învăț niște lucruri foarte importante. La gimnaziu tot la Școala 2 am fost și doamna profesoară de română, Nadia Sutelcă, mi-a insuflat această pasiune pentru română. De aceea am și ales profilul filologie. În liceu, toți profesorii au fost minunați, bineînțeles doamna de română, Petruța Ungureanu, domnul Chilom de istorie, care au fost alături de noi în această perioadă pe Zoom și pe Classroom. Au fost stâlpi care simțeam că mă susțin atunci când totul era bulversant.

Nota de la Bac nu definește în totalitatea calitatea unui elev

Media10: Cum crezi că ar trebui să fie atitudinea unui părinte în anul în care copilul lui are un examen important, fie că ea Evaluare Națională, Bac sau admitere la facultate?

 A.M.U.: Eu mă simt foarte norocoasă pentru că părinții mei nu sunt genul care să pună presiune pe mine. Ei m-au înțeles întotdeauna, empatizează cu mine.  Nu pot să spun că n-am simțit emoții și din partea lor, dar știam că îmi sunt mereu alături și că mă vor ajuta să trec peste această perioadă cu bine. Părinții trebuie să fie înțelegători și să știe că oricare ar fi rezultatul copilului iubirea este mereu necondiționată și calitatea unui copil nu este condiționată de nota pe care o ia la Bac.

Media10: Care a fost materia ta preferată în anii de liceu?

See Also

A.M.U.: Bineînțeles, româna. În clasa a IX-a am și fost la olimpiadă. Apoi, în clasa a XI-a mi-am descoperit pasiunea pentru engleză, pentru că m-am pregătit pentru examenul Cambridge și de aici și dorința mea de a urma Facultatea de Limbi Străine la București pentru că îmi place foarte mult engleza.    

Media10: Ce înseamnă pentru tine media 10? Ce te-a făcut să simți?

A.M.U.: Sunt fericită pentru că, având în vedere că s-au scos la majoritatea facultăților admiterile, probabil am o șansă bună să prind loc la orice facultate. Bineînțeles că mă motivează și îmi dă un impuls să păstrez același nivel de performanță și consider că este o încununare a efortului pe care l-am depus în ciclul IX-XII. Niciodată nu am mers pe premisa că nu o să învăț în liceu, decât în clasa a XII-a, pentru că e o concepție greșită.

Media10: Ce ne poți spune despre anii de liceu aici, la Colegiul Național ,,Carol I”, atât din punct de vedere al interacțiunii cu colegii, dar și cu profesorii?

 A.M.U.: Înainte să vin în liceu toți profesorii din gimnaziu îmi spuneau că liceul este cea mai frumoasă perioadă din viață. Am simțit că așa este, liceul este cea mai frumoasă perioadă și, de asemenea, liceul m-a ajutat să-mi găsesc prieteni adevărați.

Oprea Elena Marilena, diriginta Andreei Urziceanu:

„Am avut o clasă de excepție. În clasa a XII-a am avut 10 medii anuale de 10 și două medii de 10 la examenul de Bacalaureat. Cele două eleve care au obținut media 10 la Bacalaureat au muncit foarte mult pentru această performanță. Însă, nu este o surpriză, ne așteptam la aceste rezultate. Ca profesor diriginte nu am decât cuvinte de laudă. A fost o clasă de excepție, cu cei mai frumoși, cei mai cuminți și cei mai deștepți elevi. Mă bucur foarte mult pentru rezultatele obținute și le urez succes în viață, atât lor, cât și tuturor absolvenților Colegiului Național ,,Carol I”. Și eu am învățat multe de la ei și cred că și ei au avut destule de învățat de la mine ca diriginte, dar și de la ceilalți”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top