Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova printre cele mai bune din țară. Anca Tudor, manager: „Tot ce facem are în centru pacientul”

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova a obținut categoria a doua de acreditare în urma controalelor inspectorilor ANMCS, fiind una  este printre puţinele unităţi sanitare din ţară care au obţinut acest nivel de acreditare. Inspectorii ANMCS  au verificat modul în care se acordă serviciile medicale și au evaluat în ce măsură acesta corespunde standardelor.

Evaluatorii au  confirmat că  unitatea dispune de resurse și de competențe profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în ramurile medicale pe care le deține, respectând siguranța pacienților și a personalului din interiorul unității medicale.

Am stat de vorbă cu Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, care ne-a povestit ce înseamnă pentru pacienți acest nivel de acreditare, ce muncă de află în spate, dar și ce planuri de dezvoltare are pentru unitatea medicală, în care sunt tratați bolnavi din toată Oltenia.

AUTOR: KARINA ANICA

 

 

Karina Anica: Cum ați reușit să ajungeți la acest nivel ridicat de acreditare?

Anca Tudor: Cu foarte multă muncă și cu o echipă extraordinară de personal medical, medici și asistenți. Este o muncă continuă pentru a atinge standardele pe care trebuie să le asiguri pacienților ca unitate medicală.  

K.A: Care au fost pașii ce au precedat acest rezultat?

A.T: Inițial a fost o vizită a echipei de evaluatori (n.r. ANMCS ) la sfârșitul lunii august, vizită care s-a desfășurat atât online cât și la fața locului. Două zile au venit evaluatorii pentru a vedea tot spitalul, secțiile, saloane, absolut tot. Au verificat de la birouri până la camera de gardă dacă îndeplinim toate standardele existente. Vizita următoare a fost online când șefii de secție, toți asistenții au avut un dialog  de aproximativ 3 ore cu evaluatorii legat de standarde și tot ce înseamnă acreditare.

Acreditarea înseamnă atât condiții hoteliere foarte bune, cât și condiții de tratament medical ridicate

K.A: Cum se reflectă nivelul de acreditare în serviciile pe care le oferă pacienților?

A.T: Această acreditare are de fapt în centru pacientul. Noi am căutat ca prin tot ceea ce facem, pacientul nostru să fie pus într-o lumină foarte bună, practic, tot ce facem are în centru pacientul. Acreditarea înseamnă condiții hoteliere foarte bune, cât și condiții de tratament medical ridicate. Dacă la condițiile hoteliere am avut sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Craiova, care s-a implicat de ani buni în  dotarea spitalelor, în privința tratamentului, ne bazăm pe echipa noastră medicală formată din medici, profesori universitari.

See Also

Tratamente inovative pentru pacienții cu accidente vasculare sau scleroză multiplă

K.A: Ați introdus servicii sau tratamente medicale noi?

A.T: Aș menționa aici tratamentul cu toxină botulinică, pe care doamna doctor Bumbea Ana-Maria medic, șef secție recuperare neurologică, îl aplică pacienților cu accidente vasculare. Cu ajutorul acestei terapii pacienții se recuperează mult mai ușor. Există tratamente inovative aduse și pe secțiile  de neurologie prin programul de scleroză multiplă realizat de doamna doctor Albu Carmen, șefa de secție de la clinica de Neurologie. Este un tratament de succes pentru pacienți și spital. Acum, pacienții cu scleroză multiplă nu mai sunt nevoiți să facă drumuri la București, în spitalul nostru sunt îngrijiți corespunzător. Este o muncă asiduă să ai 200 de pacienți cu scleroză în fiecare lună, pe care să îi evaluezi, să le stabilești tratamentul adecvat.

K.A: Cum ați gestionat și țineți sub control în continuare situația generată de virusul COVID-19?

A.T: Ca și în celelalte spitale, la început a fost destul de greu, însă pe parcurs ne-am adaptat situației, am căutat să avem materiale de protecție în primul rând pentru a proteja pacienții și în al doilea rând personalul medical. Ne-am descurcat, am intrat într-un proiect cu fonduri europene unde am stabilit cantități de echipamente care cu siguranță ne vor ajunge pentru foarte mult timp. Am împărțit cazurile de neurologie în clădirea cu 4 etaje, iar cazurile de psihiatrie sunt în clinica de psihiatrie 2. Avem circuite funcționale stabilite de medicul epidemiolog, pe care le-am respectat în totalitate. Nu am avut probleme.

Demersuri pentru construcția unei clădiri separate dedicate clinicii de Recuperare Neurologică

 K.A: Ce alte planuri de dezvoltare aveți pentru spital?

A.T: Scopul nostru principal este de a face o clădire pentru Recuperare Neurologică . Am obținut autorizația de construcție, așteptăm să vedem ce modalitate de finanțare obținem pentru construcție, probabil fonduri europene sau fonduri din bugetul local. În plus, fiind  spital suport COVID-19, ne-am gândit că achiziția unei stații de oxigen la parterul clădirii de Neurologie ar fi foarte important pentru noi, întru-cât pacienții de aici chiar au nevoie de oxigen, cu toate că suntem suport pentru COVID pentru cazuri ușoare, nu pentru cazuri medii și ușoare, însă se dovedește că și aceste cazuri la un moment dat au nevoie de oxigen. Este un proiect foarte important pe care dorim să îl ducem la bun sfârșit, iar forma de finanțare să fie prin fonduri europene, pentru că este un proiect cu o valoare foarte mare.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top