Admitere Liceul de Arte Craiova. Cum trebuie să procedeze elevii?

Anul acesta probele de aptitudini organizate pentru admiterea la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova se vor susține pe bază de portofoliu. Indiferent de specializare (Muzică sau Arte Plastice) elevii vor depune un portofoliul de lucrări pe un CD, odată cu cererea de înscriere. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Elevii care doresc să studieze la Liceul de Arte din Craiova trebuie să știe că vor susține probele de aptitudini în mod diferit față de alți ani. Practic, anul acesta elevii vor pregăti de acasă un portofoliu cu 10 lucrări ce vor fi puse pe un CD.

„Cei care dau admitere la muzică trebuie să aibă două melodii, respectiv un solfegiu și o piesă la alegere (nu este din clasic sau preclasic, este la alegere). Nu se mai dă teorie, decât această probă pe CD. Iar cei care dau admitere la Arte Plastice trebuie să depună un CD, cu 10 lucrări, dintre care cinci în creion natură statică și cinci în culoare în mișcare (petrecere, plimbare)”, explică prof. Lucia Croitoru, directorul Liceului de Arte din Craiova.

CD-ul cu lucrările se depune  o dată cu cererea de înscriere la liceu. Portofoliul trebuie să conțină și o recomandare din partea profesorului de educație plastică de la școala absolvită sau din partea profesorului îndrumător de la Palatul/Clubul copiilor.

CD-ul cu lucrările și cererea de înscriere pot fi depuse în perioada 2-5 iunie

La Specializarea Muzică sunt disponibile 28 de locuri și 2 locuri speciale pentru elevii de etnie romă, iar la Arte Plastice 57 de locuri și unul special.

METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE ŞI STRUCTURA PROBELOR DE APTITUDINI
PENTRU ADMITEREA ÎN LICEELE VOCAȚIONALE

https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2020/inv.preuniversitar/ordine%20ministru%20inv.preuniversitar/Anexa_3_metodologie%20organizare-desfasurare%20%2B%20%20structura%20probe%20aptitudini%20admitere%20licee%20vocationale.pdf

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
3
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top