Rezultate simulare gimnaziu. Patru elevi de zece, în Dolj

Astăzi la nivelul fiecărei unități școlare s-a afișat situația statistică privind participarea și rezultatele obținute la simularea examenulului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII. Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a.

La nivelul județului Dolj, în urma centralizării, s-au obținut următoarele statistici:

Clasa a VIII-a:

– 4.952 elevi înscriși
– 434 elevi neprezentați
– 4 medii de 10 (zece) obținute de elevii de la Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova. 
– 19 note de 10(zece) la limba și literatura română
– 42 note de 10(zece) la matematică

Față de anul trecut, procentul de medii peste 5(cinci) a crescut cu 6,88%, fiind de 55,07%.

Cele mai mari procente de medii peste cinci au fost obținute de: Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova, Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Liceul Teoretic Independența  Calafat, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova, Școala Gimnazială „Gheorghe  Țițeica” Craiova , Colegiul Național „Frații Buzești”  Craiova.

Clasa a VII-a
– 5.147 elevi înscriși
– 590 elevi absenți
– 1 eliminat la proba de matematică
– 3 note de 10 (zece) la limba și literatura română
– 24 note de 10 (zece) la matematică

Procentul de medii peste cinci este de 55,04%.

Cele mai mari procente de medii peste 5 (cinci) au fost obținute de: Școala Gimnazială Terraveda Craiova, Scoala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova, Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Colegiul National „Carol I” Craiova, Scoala Gimnazială „Gheorghe Țiteica” Craiova, Colegiul Național „Frații Buzești” , Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Craiova.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este acela de a familiariza elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor. 
gimnaziale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Genialii Craiovei: cei 22 de elevi calificați la olimpiada națională de informatică și prof. Marius Nicoli

Next Post

Ajutor financiar pentru elevii și studenții care își doresc un calculator

Related Posts
Verified by MonsterInsights