Dr. Mihaela Roșianu – Cum creștem imunitatea prin alimentație în sezonul virozelor

Imunitatea crescută este un adevărat „scut“ care ne păzește de viruși, mai ales în sezonul rece. Odată cu scăderea temperaturilor, scade și imunitatea. Medicii spun că principal armă împotriva bolilor de sezon este alimentația corectă.

Consultația la un medic specialist ne poate feri de răceli, pneumonie, gripă.   

  • Toamna este anotimpul imunizării pentru că ne oferă fructele și legumele atât de necesare pentru întărirea sistemului imunitar. 

Putem preveni răceala și gripa, având un stil de viață sănătos. Imunitatea organismului poate fi crescută printr-un aport suplimentar de vitamine şi zinc.

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar.  Sistemul imunitar este un sistem complex de celule și molecule, cu rol în apărarea organismului împotriva agenților patogeni (virusuri, bacterii sau toxine)”, spune dr. Mihaela Roșianu, medic specialist de medicină generală și tehnician în nutriție.

  • Mihaela Roșianu – medic coordonator al Centrului de Nutriție și Yoga Harmony Wellness Center  Craiova ne recomandă o listă de fructe și legume ce ne întăresc sistemul imunitar.

⇒ Lămâia – unul dintre cei mai buni aliați împotriva racelii și  gripei.

Fie că o consumați în ceaiuri sau că o beți sub formă de limonadă, aceasta ameliorează rapid simptomele răcelii. Bogată în vitamina C, lămâia întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu boala.

⇒ Sfecla – crudă, în salată sau coaptă, detoxifiază și revigorează organismul. Combate anemia și reface depozitul de minerale al organismului. Ea luptă eficient cu: viroza, nevroza, dereglările hepatice și cancerul.

⇒ Usturoiul –  unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conţine un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care opreşte creşterea si înmulţirea bacteriilor, ciupercilor şi stimulează fluxul de enzime digestive. 

⇒ Sucul de morcovi – consolidează sistemul imunitar. Conţine vitamina C, vitamine din complexul B, potasiu, fier, sodiu şi fosfor. Toate acestea sunt ideale in prevenirea bolilor, îmbunătăţirea funcţiei hepatice, oferă ajutor sistemului nervos si alcalinizează sângele.

Pentru sfaturi personalizate și recomandarea unui regim de viață sănătos puteți merge la:

  • Harmony Wellness Center Craiova. Str. Crișului, nr 19 (vis-a-vis de Liceul Petrache Trișcu) Craiova
  • Telefon: 0775 342 059

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

„Plantăm pentru 100 de ani”- Grădinița Căsuța cu Povești

Next Post
Elena Dumitrache fizioterapeut

Elena Dumitrache, fizioterapeutul care vindecă piciorușele copiilor (Video) – Campania KinetoPlus „Vindecare prin mișcare”

Related Posts
Verified by MonsterInsights