Cum îți ajuți copilul să își descopere talentul

Fiecare copil este talentat, iar vocaţia acestuia trebuie descoperită de la vârste fragede. Unii copii par să își arate singuri pasiunea, fie că citesc, desenează, dansează, cântă prin casă, le place să se joace cu hainele, sau scriu poezii. Toate acestea arată că, micuțul dă dovadă că este pasionat de ceva, că are o dorinţă de aprofunda o activitate şi, de ce nu,  de a face performanţă. Cum ajuți copilul să experimenteze și să descopere la ce este cel mai bun?

AUTOR: MARIA ȘTEFAN

Talentul unui copil nu este strict legat de latura creativă, poate îi place să facă calcule sau să ştie toate stelele de pe cer, constelaţiile şi distanţa dintre ele. Un copil trebuie încurajat de părinţi şi profesori să facă ceea ce-l face fericit, lăsându-l să fie liber și să se exprime în moduri care poate par complet incompatibile cu creativitatea.

ARTICOLUL FACE PARTE DIN GHIDUL ELEVULUI, PĂRINTELUI ȘI PROFESORULUI REALIZAT DE MEDIA10 ȘI ȘCOALA TERRAVEDA CRAIOVA

Pentru a descoperi un talent educatorii sau profesorii trebuie să  identifice anumite semne în timpul jocurilor şi activităţilor de la grădiniţă sau din şcoală. 

Lasă copilul să aleagă ceea ce-i place

Ca părinte poţi să-i oferi o serie de activităţi şi ideii pe care consideri că le-ar putea îndrăgi. Înscrie-l, de exemplu, la balet, iar dacă vezi că nu-i place, după o lună renunţă, iar după poţi încerca să-l duci la cursuri de chitară sau la dans contemporan. Astfel, copilul experimentează mai mult și  își poate descoperi talentul. şi-

Fiţi atenţi la modul în care copilul se comportă în societate, dacă este mai retras şi nu-i place să fie înconjurat de oameni, atunci este un copil care poate fi pasionat de scris, pictură, orice activitate în care poate să-şi exprime creativitatea şi gândurile pe care le strânge în el. Dacă este o fire comunicativă, dacă îi place să fie într-o colectivitate are înclinație spre artele care vizează lucrul în echipă.

Dă importanţă activităţilor copilului tău, chiar dacă la început ţie ţi se par o pierdere de vreme

Chiar dacă ai crede că jocul său video este o pierdere de timp, în acel joc copilul tău investește energie și preocupare. Pentru el s-ar putea să fie exact ceea ce îl pasionează mai mult: grafica. Ai putea avea în casă un grafician de excepție.

Important este să fii aproape de copilul tău, să-l încurajezi, ascultaţi şi să ai răbdare. Este important să fii mereu lângă el și să te bucuri de orice realizare a copilului tău, de o foaie mâzgălită sau de un puzzle rezolvat imperfect.

Sursă foto: pexels.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Conferința Imuno-Onco-Dermatologie: noutăți și program științific

Next Post

Obezitatea și diabetul afectează tot mai mulți copii – Alimentația corectă a copilului

Related Posts
Verified by MonsterInsights