Ecografia cardiacă. Ce rol are și când se recomandă?

Ecocardiografia este considerată standardul de aur al investigațiilor în cardiologie. În cadrul Centrului Medical NutriLife beneficiezi de toate tipurile de ecografie cardiacă la standarde de calitate europene. Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este cea mai folosită metodă imagistică de evaluare a inimii, fiind esențială în diagnosticarea și monitorizarea bolilor cardiovasculare. Efectuarea unui control de rutină, a unei ecografii cardiace și a unui set de analize îți pot salva viața.

Centrul Medical NutriLife din București (sector 1) este dotat cu ecograf performant, de ultimă generație, pentru investigații necesare depistării bolilor inimii. Ecografia cardiacă este o investigație non-invazivă, care poate fi repetată, nu are contraindicații și nu prezintă niciun fel de risc pentru pacient. Fiind o metodă nedureroasă, care nu supune pacientul niciunui risc, ecografia Doppler cardiacă este recomandată pentru controlul de rutină al structurii și funcțiilor inimii. În general, ecografia cardiacă poate identifica orice afecțiune a inimii.

Când se recomandă ecografia cardiacă

Medicul cardiolog îți poate recomanda o ecografie Doppler cardiacă pentru evaluarea inițială în cazul unor simptome de boală cardiovasculară, cu factori de risc precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli renale, fumători, dislipidemici, istoric familial de boli cardiovasculare.

În timpul ecografiei cardiace, medicul îți va putea măsura dimensiunile cavităților inimii, va putea determina grosimea și mișcările pereților cardiaci, structura și funcționalitatea valvelor și forța de contracție a mușchiului cardiac.

Pe lângă observarea structurală și funcțională a inimii tale, ecografia Doppler cardiacă depistează foarte devreme un posibil risc de infarct, poate detecta tumori cardiace sau defecte cardiace congenitale. În general, această investigație poate identifica orice afecțiune a inimii, astfel încât medicul cardiolog să îți poată recomanda un tratament optim. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, precum tahicardiile, bătăile rapide ale inimii, și bradicardiile, bătăile lente ale inimii, ecografia cardiacă ne ajută să recunoaștem bolile structurale.

Ecocardiografia nu presupune o pregătire deosebită a pacientului. Această investigație se efectuează în cabinetul medical de cardiologie sau în salonul spitalului.

Ecografia Doppler carotidiană. Ce trebuie să știi?

La Centrul Medical NutriLife beneficiezi de ecografia Doppler carotidiană cu ajutorul căreia pot fi evaluată starea vaselor de sânge ale gâtului și care poate contribui la prevenirea unui accident vascular cerebral. Ecografia Doppler carotidiană poate evalua cu acuratețe riscul de accident vascular cerebral. De ce este importantă? Arterele de la nivelul gâtului sunt foarte importante pentru că prin ele circulă sângele de la inimă către creier. Există situații în care aceste vase sunt îngustate sau chiar închise complet, iar ecografia carotidiană este o metoda prin care aceste obstacole pot fi detectate foarte rapid.

Astfel se poate interveni din timp pentru a preveni complicații grave de la nivel cerebral, așa cum este atacul ischemic tranzitor (AIT-ul) sau accidentul vascular cerebral (AVC-ul).

Ecografie Doppler vascular membre inferioare sau superioare. De ce este importantă?

Tot la NutriLife beneficiezi și de ecografie Doppler vascular membre inferioare sau superioare, investigație prin care se poate vizualiza structura vaselor de sânge. Dacă există cel puţin doi dintre factorii de risc cardiovascular – colesterol crescut, diabet, hipertensiune arterială sau tabagism – examenul trebuie făcut periodic, pentru a vedea dacă există o micşorare sau o lărgire a vaselor de sânge. Ecografia Doppler vasculară este utilă pentru evaluarea stării de sănătate a arterelor și venelor. Nu este necesară o pregătire specială pentru ecografia de vase ale membrelor inferioare. Prin urmare, pacientul poate mânca, bea și lua medicamentele în mod normal.

Fără sănătate nu poți avea nimic! Fă-ți chiar acum o programare la numărul 021 232 34 45
Adresă Centrul Medical NutriLife: str. C-tin Dobrogeanu Gherea nr. 10-12, etaj 1 și 2, Sector 1, București.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Anemia. De ce apare și cum depistezi cauza?

Next Post

TOP 5 SFATURI MEDICALE pentru o VARĂ SĂNĂTOASĂ

Related Posts
Verified by MonsterInsights