Joc de rol medic-pacient, la CRAIOVA CONNECTS. UMF Craiova inovează

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a organizat, în perioada 6-9 aprilie 2023, a doua ediție a Congresului Internațional Craiova Connect, cel mai inovativ concept de congres din România.

Ediția de anul acesta a fost organizată exclusiv fizic și construită în jurul specialităților: gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet – boli de nutriție. 29 keynote speakers în gastroenterologie, 33 în obstetrică-ginecologie și 22 pentru nutriție-diabet au fost prezenți în cadrul congresului. Pe parcursul celor patru zile, panelurile științifice au reunit teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialități, cărora le este dedicată ediția 2023 Craiova Connects, cât și pentru medicii din zonele conexe acestora: medicină internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenți medicali și nu numai.

O noutate anul acesta a fost crearea unor oportunități pentru tinerii medici, cercetători și rezidenți

Astfel, anul acesta au fost introduse în Craiova Connects o sesiune care s-au desfășurat sub forma unei competiții dedicată medicilor rezidenților.

Practic, d𝗈𝗎𝖺̆ 𝖾𝖼𝗁𝗂𝗉𝖾 𝖽𝖾 𝗋𝖾𝗓𝗂𝖽𝖾𝗇𝗍̗𝗂 𝖽𝗂𝗇 𝖽𝗂𝗏𝖾𝗋𝗌𝖾 𝖼𝖾𝗇𝗍𝗋𝖾 𝗎𝗇𝗂𝗏𝖾𝗋𝗌𝗂𝗍𝖺𝗋𝖾 𝖽𝗂𝗇 𝗍̗𝖺𝗋𝖺̆ 𝗌-𝖺𝗎 𝖼𝗈𝗇𝖿𝗋𝗎𝗇𝗍𝖺𝗍 𝗌̗𝗂 𝗌̗𝗂-𝖺𝗎 𝗂̂𝗇𝖿𝗋𝗎𝗇𝗍𝖺𝗍 𝖾𝗆𝗈𝗍̗𝗂𝗂𝗅𝖾. Medicii au participat la jocuri de rol realizate cu ajutorul actrițelor Iulia Colan și Monica Ardeleanu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Cele două echipe de medici rezidenți au avut de analizat două cazuri de pacienți, fiecare cu patologii și particularități medicale diferite. Jocul a avut ca scop încurajarea muncii în echipă în cadrul managementului de caz al pacienților, testarea cunoștințelor medicilor rezidenți, abilitatea de a face față stresului, presiunii și de a stabili un diagnostic corect.

Practic, în Aula Magna din cadrul UMF Craiova a fost organizată o mică sală de urgență, unde pacientele au fost aduse pe targă simulând stare de rău. Medicul de urgență a preluat cazurile, a stabilit funcțiile vitale, apoi a început să solicite medici de diferite specialități care să consulte pacientele și să solicite investigații care să îi ajute în stabilirea diagnosticului și tratamentului corect.

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝟏: 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬 𝐎𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 (𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨), 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐁𝐨𝐬̗𝐭𝐢𝐧𝐚̆ (𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐝𝐢𝐚𝐛), 𝐍𝐞𝐜𝐡𝐢𝐟𝐨𝐫 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧 (𝐎𝐛𝐆𝐲𝐧)

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝟐: 𝐑𝐞𝐦𝐮𝐬 𝐒𝐭𝐚𝐟𝐢𝐞 (𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨), 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐢𝐭𝐚 (𝐍𝐮𝐭𝐫i𝐃𝐢𝐚𝐛), 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐮𝐭 𝐒𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐧 (𝐎𝐛𝐆𝐲𝐧)

𝐌𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐣𝐮𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 :

🟣𝐏𝐫𝐨𝐟.𝐝𝐫. 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐚𝐝𝐮𝐥𝐢𝐚𝐧

🟣𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐝𝐫. 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮

🟣𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐝𝐫. 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬̗𝐚𝐧

Echipa care s-a descurcat cel mai bine în fața pacientelor a câștigat participarea gratuită la un congres internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ultima săptămână de POST. Cum ajută sănătatea și ce să mănânci?

Next Post

Istoria predată prin scenete, jocuri de rol și povești la o școală din Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights