Craiova Connects 2023. Gastro&ObGyn&NutriDiab

În perioada 6-9 Aprilie 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se va desfășura ediția a doua a Congresului Internațional Craiova Connects.

Deschiderea oficială a congresului va avea loc în Aula Magna (Bdv. 1 Mai, nr 66), pe 6 aprilie, de la ora 13.00. Gazdele evenimentului, prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea, rectorul UMF Craiova, și prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, președintele Academiei de Științe Medicale, filiala Craiova, îi vor avea ca invitați pe prof. univ. dr. Cristian Gheorghe (Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie), prof. univ. dr. Gabriela Radulian (Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu (Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie).

Ediția de anul acesta este organizată exclusiv fizic și este construită în jurul specialităților: gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet – boli de nutriție. Vor fi prezenți 29 keynote speakers în gastroenterologie, 33 în obstetrică-ginecologie și 22 pentru nutriție-diabet.

Pe parcursul celor patru zile, panelurile științifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialități, cărora le este dedicată ediția 2023 Craiova Connects, cât și pentru medicii din zonele conexe acestora: medicină internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenți medicali și nu numai.

Manifestarea va debuta cu „Hands on training”, pe 6 aprilie, pentru a veni în sprijinul celor interesați să-și perfecționeze abilitățile în endoscopie digestivă pe model animal și ecografie morfologică fetală. De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune între gastroenterologie, obstetrică și ginecologie, diabet și boli de nutriție, dar și transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie și Centrul de Simulare Diabet și Nutriție.

 

Debates & Drills

O noutate anul acesta este crearea unor oportunități pentru tinerii medici, cercetători și rezidenți. Pentru că ne dorim să vină alături de noi în cercetarea universitară cei mai buni și dorim să îi încurajăm și să-i susținem, introducem în Craiova Connects două sesiuni ce se vor desfășura sub forma unor competiții: una a tinerilor specialiști și cea de-a doua a rezidenților.

Ambele vor aduce premii precum susținerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaționale, dar și crearea oportunității de a practica alături de un specialist ales.

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în lumea întreagă pe 7 aprilie.

Programul congresului poate fi consultat aici: https://www.craiovaconnects.org/.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

HimFU, terapia care te ajută să slăbești fără operație. În ce constă?

Next Post

Matematica și Informatica, predate ca în școlile din Occident, la Școala „Terraveda” din Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights