HImFU este o procedură care ne ajută să slăbim rapid și fără riscuri, iar rezultatele sunt vizibile chiar după prima ședință. Aflăm mai multe despre această terapie de la Corina Șneapotă, managerul salonului Idealis Beauty din Craiova, specialist în terapii complementare de remodelare corporală și facială.
Media10: Ce înseamnă liposucție nechirurgicală cu HImFU și cum acționează?
Corina Șneapotă: În primul rând, HImFU este o terapie premium folosită în domeniul beauty pentru remodelarea corpului. Este produsă de Sculptor, cel mai premiat aparat estetico-medical din România. Are un echipament de ultimă generație brevetat de FDA și COFEPRICE, fiind fabricat de celebra companie argentiniană Body Health. În al doilea rând, HImFU are același obiectiv ca și liposucția chirurgicală: slăbirea rapidă prin distrugerea definitivă a unui număr important de adipocite. Aceasta ne ajută să pierdem până la patru centimetri după o singură ședință. Este o procedură non-invazivă și nedureroasă. Terapia HImFU acționează cu valuri de unde cavitaționale de înaltă frecvență, producând microbule ce cresc presiunea în interiorul celulei grase.
Media10: Cum se pierd centimetri?
Corina Șneapotă: Undele acustice HImFU acționează cu energie concentrată și focusată pe țesutul gras subcutanat. În timpul acțiunii asupra celulelor grase, se produc o serie de modificări la nivelul membranei adipocitare. Acestea duc la ruperea membranei celulei grase și eliminarea ei. Dilatările și comprimările repetate, rapide ale adipocitelor duc la o spargere imediată a acestora și o reducere instantă a centimetrilor.
„Slăbire în centimetri, nu în kilograme”
Media10: Se adresează tuturor? Pot apela la ea și persoanele normopoderale, cât și cele supraponderale?
Corina Șneapota: Terapia HImFU este recomandată tuturor persoanelor care doresc și au nevoie să slăbească localizat în oricare zona a corpului. Asta se traduce prin slăbire în centimetri, nu în kilograme. Practic, în urma aplicării acestei terapii, sunt distruse acele celule adipoase care sunt localizate in zona afectată. Astfel, zona se micșorează, se remodelează și automat că circumferința va fi mai mică. De aceea pot apela la această terapie chiar și persoanele normoponderale. Totuși, este indicat să se evite persoanele cu obezitate și persoanele foarte slabe care nu au un pliu de grăsime de minim 2.5 cm pe zona unde se dorește remodelarea și aplicarea terapiei.
„Cea mai eficientă și spectaculoasă tehnologie de slăbire în centimetri”
Media10: Ce beneficii oferă liposucția nechirurgicală cu HImFU? Este sigură?
Corina Șneapotă: HImFU este cea mai eficientă și spectaculoasă tehnologie de slăbire în centimetri din industria estetică, acesta fiind principalul beneficiu. Distrugerea unui număr mare de celule adipoase (între opt și 10 milioane) într-o singură ședință de 30 minute este un alt beneficiu extraordinar pentru acele persoane care doresc rezultate vizibile într-un timp scurt, fără durere și fără efort. De asemenea, ne oferă și alte beneficii precum: reconturarea și remodelarea zonelor cu probleme, arderea grăsimilor, combaterea adipozității, siguranță și confort în tratarea zonelor voluminoase, efecte garantate de la prima sesiune, rezultate durabile pe termen lung. Este cea mai sigură terapie de slăbire localizată. Acest tratament are control perfect asupra adâncimii de penetrare în interiorul țesutului (2,5- 3 cm). Prin urmarre, distruge un număr important de adipocite, iar țesuturile adiacente nu sunt afectate.
În ce constă terapia
Media10: Ce zone putem trata?
Corina Șneapotă: Se pot trata toate zonele care prezintă volum depășit de celule grase. Zonele de lucru pot fi bilateral simetrice (pe brațe, abdomen, coapse, subfesieri) sau asimetrice (zonele cu volum diferit, post-intervenții chirurgicale de liposucție).
Media10: Cum se efectuează terapia HImFU?
Corina Șneapotă: Prima dată se efectuează în prealabil o diagnosticare a persoanei ce urmează a fi tratată, după care se analizează pliul de grăsime și densitatea acesteia de pe zona vizată. Urmează măsurarea zonei ce urmează a fi tratată. Mai apoi se alege timpul de acțiune, care variază între 20 – 40 de minute, în funcție de factorii specificați anterior. Se stabilesc parametrii, urmând a fi setați în meniul echipamentului. După ce zona de lucru este acoperită în totalitate cu gel de ultrasunete special pentru protecția tegumentului și pentru transmiterea energiei, se poate începe procedura.
Se recomanda asocierea altor terapii, precum: Crio-Radiofrecvența sau Biostimulare Ultratone Futura Pro
Media10: Ce simte clientul în timpul procedurii? Poate să apară durere în anumite părți ale corpului?
Corina Șneapotă: Clientul poate simți o ușoară căldură în timpul procedurii. Terapeutul setează intensitatea și parametrii terapiei în funcție de gradul de sensibilitate al organismului clientului. În cazul în care senzația de căldură este prea intensă, atunci se poate regla un timp mai scăzut de acțiune al undei cavitaționale sau o intensitate mai mică.
Media10: Pe lângă această procedură este nevoie să asociem și alte terapii pentru a obține rezultatele dorite?
Corina Șneapotă: Pentru rezultate și mai vizibile, putem recomanda asocierea altor terapii, precum: Crio-Radiofrecvența sau Biostimulare Ultratone Futura Pro. Acestea ajută la scăderea în centimetri prin topirea celulelor grase. Cantitatea de grăsime rezultată în urma terapiei HImFU are nevoie să fie drenată de sistemul limfatic, deci este urmată în mod obligatoriu de o terapie care oferă un drenaj limfatic pentru eliminarea toxinelor. Noi recomandăm terapia preso-drenaj, care ajută la activarea limfei și o detoxifiere a întregului corp.
„Se recomandă un minim de patru ședințe”
Media10: Cum se stabilește numărul de ședințe și cât de des se fac?
Corina Șneapotă: Numărul de ședințe se stabilește în funcție de fiecare client în parte. În acest sens, se iau în considerare mai multe aspecte: volumul de grăsime, obiectivul clientului, bugetul clientului. Se recomandă un minim de patru ședințe. Maximul de continuitate recomandat de noi este de până la 10 ședințe efectuate periodic, fiind necesară apoi o pauză de două luni. Terapia se efectuează o dată pe săptămână, iar durata ședinței este de 30 de minute. Drenajul limfatic pentru eliminarea toxinelor este obligatoriu după fiecare ședință și durează 40 minute. De asemenea, recomandăm ca o dată pe lună să se facă o ședință de întreținere.
Se pot pierde între opt și 12 cm în numai patru ședințe
Media10: Câți centimetri de grăsime pot fi eliminați după terminarea ședințelor?
Corina Șneapotă: Sunt persoane cu zone mari de țesut gras subcutanat care pot pierde între opt și 12 cm în numai patru ședințe. Totuși, sunt și persoane cu același volum de țesut, însă cu un organism mai lent sau care au acel volum de adipocite grase acumulate în timp care au ajuns într-o stare de sedimentare crescută. În acest caz, grăsimea poate fi mai greu de spart și distrus, centimetrii se pierd mai greu și este nevoie de mai mult de patru ședințe. De asemenea, avem clienți mai slabi și tineri, cu un volum mic de țesut gras, care pot da jos rapid patru – șase cm în două – trei ședințe.
„Punem mare preț pe hidratare deoarece apa ajută corpul în procesul de slăbire”
Media10: Ce trebuie să știm înainte și după procedură? Sunt anumite indicații, recomandări care trebuie respectate?
Corina Șneapotă: Înainte de procedură nu sunt recomandări. Din momentul în care începem procedurile, se recomandă, în primul rând, consumul de apă. Punem mare preț pe hidratare deoarece apa ajută corpul în procesul de slăbire, de tonifiere, de detoxifiere și de „luptă” împotriva celulitei. Terapia HImFU nu implică perioadă de recuperare, dar sunt indicații prețioase care mențin rezultatul obținut sau chiar potențează eficiența terapiei: consumul de apă pentru ca drenarea grăsimilor să fie alertă; să se facă mișcare; să se consume alimente hipocalorice și enzimatice.
Media10: Care sunt contraindicațiile acestei proceduri?
Corina Șneapotă: Ca și contraindicații amintim: sarcină, alăptare; hipercolesterolemie; hipertrigliceridemie; hepatită; HIV; diabet; cancer; probleme de coagulare a sângelui; afecțiuni vasculare; boli sangvine (tromboflebită, tromboze); hipertiroidie; boli autonervoase (psoriazis, zona zooster); operații pe cord de tip peace maker, stimulator cardiac, stimulator pentru epilepsie; steatoză hepatică; boli autoimune (lupus, vitiligo); hernii; leziuni deschise pe zona tratată. În unele cazuri, se poate lucra evitând zona afectată. Clienții sunt rugați să aducă la cunoștința personalului din salon dacă suferă de oricare dintre contraindicațiile de mai sus pentru a se stabili dacă se poate efectua tratamentul.