Școala privată ANGHELOS a dat start programului de conferințe „ParentingNet”, în Craiova

Școala privată ANGHELOS  a dat start programului de conferințe „ParentingNet, în Craiova  În cadrul primei conferințe, specialiști renumiți în educație și psihologie au împărtășit părinților și cadrelor didactice informații și tehnici valoroase pentru dezvoltarea emoțională și educațională a copiilor.

Studiile arată că șansele copilului de a crește bine, de a se dezvolta armonios și de a obține rezultate mai bune cresc pe măsură ce părinții sunt mai implicați în educația sa. Plecând de la aceste date, echipa de la școala primară ANGHELOS a dat drumul unui program de conferințe „ParentingNet” al cărui scop este acela de a crea cadrul de dialog între experți din domeniul educației și îngrijirii copilului și comunitatea părinților preocupați de buna creștere și gestionarea provocărilor aferente. Prim conferință derulată în Craiova fost un succes.

Specialiști renumiți în educație și psihologie au împărtășit părinților și cadrelor didactice informații și tehnici valoroase pentru dezvoltarea emoțională și educațională a copiilor. OANA MORARU, consultant educațional, owner la Vocea Părinților și fondatoarea școlii private Helikon a oferit răspunsuri și idei practice care decurg din întrebarea: „Cum cultivăm entuziasmul copiilor pentru învățare?”.  OANA CALNEGRU, psiholog și psihoterpeut, expert național în sănătate relațională și coordonatoarea programului Parenting MasterClass, de la Pagina de Psihologie a arătat că blândețea este „ingredientul minune” pentru creșterea bună a copiilor, iar VASILE TIMIȘ, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca a oferit o perspectivă clară privind valoarea educației spirituale pentru o creștere frumoasă a copiilor, într-o lume plină de provocări și tentații.

 „Scopul evenimentului este acela de a crea contextul, pentru a dezvolta o comunitate a părinților și a cadrelor didactice preocupați de creșterea bună și frumoasă a copiilor într-o dinamică socială din ce în ce mai intensă, atunci când este nevoie să găsim cele mai potrivite strategii pentru a crește bine copiii noștri. Cele mai bune modalități prin care putem să găsim aceste strategii se regăsesc într-un dialog permanent între factorii cointeresați. În cadrul conferinței am invitat acești factori cointeresați și anume comunitatea părinților, dar și comunitatea cadrelor didactice. Pentru ei, am invitat trei speakeri cu pregătiri diferite care vin să răspundă preocupărilor și frământărilor pe care atât părinții, cât și cadrele didactice le au vizavi de educația copiilor. Ne propunem să abordăm aceste trei direcții de formare inclusiv în cadrul Școlii Anghelos, unul dintre cele mai noi proiecte de educație privată din Craiova, iar conferința este, practic, unul dintre programele de educație dezvoltată de Școala Anghelos, care nu se orientează doar spre a educa frumos copiii, ci își propune să îi ghideze și pe părinți să fie atenți la felul în care dezvoltă relațiile și crează experiențe de formare bune pentru copiii lor”, a explicat Adrian Stănulică, cofondator Școala Anghelos.

Adrian Stănulică, cofondator Școala Anghelos.
Adrian Stănulică, cofondator Școala Anghelos.

Echipa școlii ANGHELOS este formată din profesioniști în domeniul educației și formării copiilor, cu performanțe în activitatea didactică. Aceștia îndeplinesc funcțiile de învățători, profesori, (limba engleză și limba germană, religie, educație fizică și sport), instructori educație nonformală și un psiholog. Școala este deja autorizată de ARACIP, se regăsește în rețeaua școlară a Inspectoratului Școlar Județean Dolj și este pregătită să înceapă să școlarizeze din anul școlar 2023-2024. În acest moment, unitatea de învățământ este autorizată, pentru ciclul de învățământ primar, urmând să intre în autorizare și ciclul gimnazial, pe măsură ce copiii cresc.

Ce aduce nou școala ANGHELOS în Craiova? „În primul rând, cred că la baza noutății ar sta tipul de educație Montessori, care este sunt cunoscut, dar mai puțin introdusă în curriculă de către școlile existente. Noi credem că este foarte important să descoperim și să vizăm aptitudinile fiecărui copil și cred că școala noastră aduce acest format complet nou în educația din Craiova și Oltenia. Conform calendarului, așa cum este în momentul de față proiectat de către Ministerul Educației, din luna mai copiii se pot înscrie la școala noastră”, a declarat Cristian Stăiculescu, director școala ANGHELOS.

(Stânga) Cristian Stăiculescu, cofondator școala ANGHELOS
(Stânga) Cristian Stăiculescu, director școala ANGHELOS

La școala ANGHELOS cadrele didactice își doresc să susțină elevii să-și dezvolte abilitățile sociale, cognitive și emoționale, pentru a fi împliniți și fericiți, pornind de la premise că adevărul este cunoaștere, iar cunoașterea este lumină. Își propun să devenim o școală de referință pentru învățământul preuniversitar local unde, în parteneriat cu actorii sociali, promovând toleranța și înțelegerea.

„Școala ANGHELOS va fi locul în care copiii își vor cultiva entuziasmul pentru învățare și vor fi ajutați să descopere faptul că ei înșiși pot să facă mai mult decât cred. Asta înseamnă că îi vom sprijini pe copii să își maximizeze potențialul, să-și descopere măreția pentru că această măreție se regăsește în fiecare copil, important este să-i oferim cadrul potrivit, căldura necesară astfel încât el să nu crească oricum, ci să crească frumos. La Anghelos, copiii vor fi înconjurați de atenție și afecțiune. Cadrele noastre didactice sunt pregătite să ofere tot ceea ce copilul are nevoie, astfel încât el să crească și să se dezvolte nu doar din punct de vedere cognitiv, ci și din punct de vedere al celorlalte aspecte ce țin de formarea și personalitatea sa. Pune accent pe dezvoltarea inteligenței emoționale, dezvoltarea capacității de reziliență a copiilor, de a face față la cele mai noi sau provocatoare situații care pot să apară în viața lor. Important este să îi pregătim pe copii să treacă peste aceste situații cu bine și să învețe din ele pentru că pe orice experiență din viața noastră este bine să o privim ca pe o experiență de formare și experiență de creștere”, conchide Adrian Stănulică, cofondator Școala Anghelos.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Femeia medic de poveste. Dr. Georgiana Camen oferă acces la mamografie femeilor din Oltenia

Next Post

Obezitatea la copii. Ce este tratamentul cu GLP1 și cum ajută

Related Posts
Verified by MonsterInsights