Instilațiile utero-tubare. Cum ajută în tratarea infertilității

Infertilitatea este o boală ce a fost clasată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe locul 5 în topul dizabilităţilor la nivel global. Tot mai multe cupluri caută soluții pentru a avea un copil. Instilațiile utero-tubare (IUT) reprezintă o metodă terapeutică care se practică în cazul inflamațiilor cronice ale trompelor uterine (trompele păstrându-și permeabilitatea) și constă în lavajul trans-cervical al trompelor uterine cu o soluție ce conține antibiotic, anestezic și antiinflamator.

Femeile din Oltenia pot beneficia acum, de această procedură medicală și în cadrul Centrului Medical GINECHO.

Instilațiile utero-tubare (perfuzii utero-tubare (PUT) cu antibiotic și antiinflamatorii) se realizează cu ajutorul unui cateter de mici diminsiuni prin intermediul căruia se introduce soluția antiseptică la nivel uterin. Indicația acestei intervenții terapeutice o constituie inflamația cronică a endometrului diagnosticată în urma biopsiei endometriale la pacientele care se confruntă cu infertilitate”, spune dr. Laurențiu Dîră, medic specialist obstetric-ginecologie.

Endometrita cronică alături de inflamația cronică a trompelor uterine reprezintă factori care impiedică transportul sau implantarea embrionului în cavitatea endometrială.

See Also

Tratamentul prin lavaj cu soluție antiseptică, antiinflamatorie se efectuează zilnic, timp de 7-10 zile după perioada menstruală.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top