Elevii școlii „Elena Farago” din Craiova au învățat cum să reacționeze în caz de urgență, cu ajutorul cățeilor de salvare

10 căței și 12 voluntari de la CNEC (Centrul Național de Educare Canină) au participat la proiectul extracurricular:,,Cățelul la nevoie se cunoaște”, propus de Școala Gimnazială ,,Elena Farago”, din Craiova.  Evenimentul a avut loc în 18 iunie 2021.

Elevii de la clasele pregătitoare D, cls a I-a  și clasa a II-a Step by Step au avut parte de o lecție specială, în curtea școlii, alături de cățeii de căutare-salvare de la CNEC, coordonat de Liviu Ionescu.
Școlarii au învățat cum să reacționeze și cum să se comporte în caz de urgență (cutremur, incendiu) folosind cățeii de salvare. Copiii au făcut cunoștință cu diverse rase de căței cu un IQ ridicat pregătiți special pentru situații de urgență. Întâlnirea s-a dovedit a fi un eveniment pilot și pentru proiectul educațional școlar extracurricular de informare, prevenire a situațiilor de urgență.


Întâlnirea a avut rol educativ de învățare despre rolul cățeilor de salvare, dar și de socializare cu cățeii CNEC, ce vor face parte din viitorul proiect.


Coordonatorul proiectului Rădulescu Maria Cristina, alături de învațătoarele de la Step by Step: Maria Boborel, Andreea Predescu, Mihaela Bestea, Dana Fota au desfășurat aceasta activitate alături de voluntarii CNEC (CENTRU Național DE EDUCARE CANINĂ), în dorința de a ajuta elevii sa socializeze cu cățeii în grup și individual.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Pierduți în sistem. Copiii din Oltenia fac sute de kilometri pentru dializă

Next Post

EVALUARE NAȚIONALĂ. Peste 3.600 de elevi din Dolj susțin examenul

Related Posts