UCV. Seminar cu tema „Valorificarea Proprietății Industriale pe Plan național și european”

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci OSIM București,  organizează, în data de 28 mai, ora 9,30-14,00 seminarul cu tema „Valorificarea Proprietății  Industriale pe Plan național și european”, care, așa cum rezulta din Programul atașat, se adresează în special doctoranzilor.

Se vor aborda următoarele teme:

 

1.    Documentarea din literatura de Brevete pentru elaborarea Tezelor de doctorat, a Lucrărilor de Disertație și a Proiectelor de cercetare.

2.    Brevetele românești și citarea lor în baze de date ( baze de date pentru brevete). Exemple.

Aceste două teme vor fi susținute de domnul  ing. Adrian  Negoiță, Director Direcția de brevete din cadrul OSIM București

 

3. Particularitățile Brevetelor de invenție aplicate în industrie.

– Exemple de brevete românești aplicate în practică.

– Exemple de brevete ale inventatorilor din Craiova aplicate în practică.

La această  temă își vor aduce contribuția mai multe persoane: de la OSIM, ICMET, Universitatea din Craiova

4.Protecția proprietății industriale prin mărci și desene industriale

Această  temă  va fi susținută de Liliana Badea,  Director Direcția Mărci și Desene, și de Alice Postăvaru- Șef  Serviciu Desene, Cercetări Documentare, Eliberări Titluri de protrcție

De asemenea, vor fi  subliniate cateva particularitati ale Marcii Universitatii din Craiova, aplicata  in mod obisnuit pe coperta si/sau subcoperta Tezei.

Menționez că,  în prima parte a Seminarului ( 9,30-10,00)  vor fi evocați, foarte pe scurt, câțiva inventatori  din Craiova ( inclusiv de la Universitatea din Craiova)  ale căror invenții s-au aplicat în diferite perioade de timp. In acest context,  se ataseaza  un document, de 25 de pagini, privind Istoria proprietatii intelectuale si a inventiilor , inclus în cartea „Istoria tehnicii și a industriei românești”  publicată de Editura Academiei Române în 2020.

Asadar, seminarul   este un bun prilej de informare complexă în domeniul protecției Proprietății intelectuale.

Este  organizat în colaborare cu  Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București, in data de 28 mai 2021, intre orele 9,30 – 14,00 si va fi gazduit pe Platforma Cisco Webex  Meet virtually with Cisco Webex. Anytime, anywhere, on any device. (https://incesa.webex.com/webappng/sites/incesa/meeting/download/c8cf896bad654eb4bab5bcbf620531f4?siteurl=incesa&MTID=m5bac9abe459df34230d02becc41ed1a0)

Programul atașat conține și pașii care trebuie urmați pentru  conectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

COVID-19. De ce este important un consult la medicul pneumolog post infecție?

Next Post

Insuficiența cardiacă. Care sunt simptomele și soluțiile de tratament

Related Posts
Verified by MonsterInsights