TOPGEL, donație de 15.000 de euro, pentru achiziția de echipamente de protecție, la SCJU Craiova

Solidaritatea este cea care ne poate salva în aceste momente. Peste 300 de cadre medicale din România sunt infectate cu COVID-19 pentru că nu au beneficiat de echipamentele de protecție adecvate. Pentru a sprijini cadrele medicale și a evita răspândirea bolii, reprezentanții companiei TOPGEL au donat 15.000 de euro pentru achiziția de echipamente medicale, în cel mai mare spital din Oltenia.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Donația a mers către Clinica Chirurgie III și Clinica de Gastroenterologie a SCJU Craiova, însă o dată ajunse echipamentele vor fi redirecționate acolo unde este cea mai mare nevoie. 

„Avem aproape toată suma donată angajată în comenzi. O parte din echipamente urmează să ajungă din China, altă parte din țară. Noi ne doream să luăm mai multe echipamente din China, pentru că prețurile sunt foarte bune, dar transportul s-a scumpit de șase ori. Am comandat și la un importator din București și așteptăm comenzile. Practic ne-a ajutat foarte tare sponsorizarea de la TOPGEL. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, politicienii mint, spun voalat că avem echipamente, dar nu spun că ne ajung doar pentru două zile. Sănătatea a fost subfinanțată ani la rând și pe lângă această subfinanțare au fost volatilizați niște bani foarte ușor. Echipamentele cumpărate din donații vor merge cu preponderență către Chirurgie și Gastroenterologie, pentru că noi suntem apropiați ca patologie și presiunea mare este aici și pe clinica ATI. Vor merge și către UPU, dacă este nevoie. Știm însă că acolo au ajuns echipamente pe altă linie. Sunt vizate clinicile care vor fi în linia I pentru tratarea pacienților și le suntem recunoscători tuturor celor care în aceste momente sunt alături de personalul medical”,  a spus dr. Stelian Mogoanță, șeful Clincii Chirurgie III, SCJU Craiova. 

Nu este pentru prima dată când compania craioveană TOPGEL sprijină sistemul medical. Reprezentanții TOPGEL sunt recunoscuți pentru donațiile făcute de-a lungul anilor în spitalele din Bănie. 

„Este mai important ca niciodată să fim uniți, solidari și să ajutăm fiecare cu ce putem. Am făcut tot ce a ținut de noi să ajutăm cadrele medicale și să oferim o șansă la viață. Prin intermediul Fundației Gazeta de Sud am făcut această donație, care sperăm să dea mai multă putere personalului medical în lupta cu COVID-19. Dacă fiecare dintre noi își face partea lui bine, vom ieși învingători din această situație grea”, a declarat Bianca Popa, director  de marketing TOPGEL.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Spitalul de Boli Infecțioase Craiova dotat cu un aparat pentru depistarea COVID19

Next Post

Studenții craioveni au făcut o poartă pentru dezinfectare, pentru cadrele medicale

Related Posts
Verified by MonsterInsights