Studenții craioveni au făcut o poartă pentru dezinfectare, pentru cadrele medicale

„Poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului „Victor Babeș” din Craiova. Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) şi Convenția Organizațiilor Studențești (COS) derulează în această perioadă cea de-a VI-a ediție a proiectului „Fabrica de fericire”, iar de această dată tema, determinată de criza pe care o traversăm, este „În lupta cu COVID-19”. Cu sprijinul firmei SIM SECURITY SRL, s-a realizat o „poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

Poarta a fost amplasată la intrarea în unitate și permite personalului să se dezinfecteze rapid pe toată suprafața corpului, fără a intra în contact cu suprafețe potențial contaminate.

Obiectivul principal al proiectului „Fabrica de fericire” de anul acesta îl reprezintă sprijinirea persoanelor vulnerabile și aflate în dificultate în Municipiul Craiova, respectiv persoanele peste 65 de ani, persoane cu handicap și persoane fără venituri, prin distribuirea de alimente și medicamente de către voluntari. În acest fel, ne asigurăm că aceste categorii de persoane beneficiază de o calitate decentă a vieții, limitând și riscul expunerii la infecția cu noul coronavirus. Toți voluntarii sunt echipați cu măști de protecție, mănuși și combinezoane de unică folosință și folosesc soluții dezinfectante.

„În principal, lucrăm cu Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, dar preluăm și solicitări care ne sunt adresate direct. Personalul Direcției ne transmite o listă cu cazurile, adresele și numerele de telefon, iar noi luăm legătura cu respectivele persoane și preluăm listele de alimente și medicamente necesare. În același timp, persoanele aflate în dificultate de apelează și în mod direct, la telefon, iar voluntarii din call center preiau toate informațiile necesare și le transmit voluntarilor disponibili. Încercăm să răspunde la cât mai multe solicitări, în limita posibilităților”, a declarat coordonatorul echipelor de voluntari, Ionuț Ene.

Desigur, nicio campanie umanitară nu poate avea succes fără resurse materiale corespunzătoare. Dedicarea voluntarilor, creativitatea lor și puterea de muncă sunt resursele pe care le bun la bătaie organizatorii proiectului „Fabrica de fericire – În lupta cu COVID-19”. Dar pentru ca aceste eforturi să poată fi duse mai departe și numărul beneficiarilor să crească, este nevoie de sprijinul dumneavoastră. Donațiile se pot face pe platforma GiftShare, accesând link-ul de mai jos:

https://giftshare.ro/eveniment/6383f215-bdec-4272-a618-efb6c70dd725

Evoluția proiectului, noutățile și poveștile voluntarilor le puteți regăsi pe pagina de Facebook a Asociației Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova – www.facebook.com/asfssc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

TOPGEL, donație de 15.000 de euro, pentru achiziția de echipamente de protecție, la SCJU Craiova

Next Post

Medicii din Craiova acordă sprijin cadrelor medicale din județul Hunedoara

Related Posts
Verified by MonsterInsights