Cum te pregătești pentru implantul dentar

Pierderea unuia sau a mai multor dinți afectează întreg organismul. Implantul dentar este soluția modern de a înlocui dinții pierduți.
Într-o campanie de educație medicală dentară dr. Emma Drăghici, medic stomatolog la clinica Dentaline, ne ajută să înțelegem ce este implantul dentar, cui se adresează, care sunt avantajele, cât timp durează întregul proces, care este durata de viață a unui implant. „Teama de dentist” ascunde mai mult lipsă de informare decât frica de durere.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

De ce este important să fim informații de medicul stomatolog:

Trei din zece români nu mai au nici un dinte natural și peste 70% au carii sau alte probleme. 
Pierderea completă a dinţilor naturali este o problemă gravă de sănătate publică la nivel mondial.

Dacă în primul articol din campanie am aflat cine poate beneficia de un implant dentar, de această dată dr. Emma Drăghici, medic stomatolog Dentaline ne spune care sunt etapele premergătoare implantului.

„Înainte de începerea terapiei pe implant medicul trebuie să vadă care este volumul de os rămas după pierderea dintelui sau a dinților. Trebuie știut că plasarea implantului se face după ce locul extracţiei s-a vindecat sau imediat după extracţie, printr-o intervenţie chirurgicală care nu este foarte complicată”, spune dr. Emma Drăghici.

Este indicat ca înainte de intervenție pacientul să facă o serie de analize care să arate starea generală de sănătate: hemoleucograma, glicemie, calcemie, colesterol, timpi de sângerare, timpi de coagulare, acid uric, uree, VSH. 

See Also

Str. Bibescu, nr.54, Craiova
Str. Bibescu, nr.54, Craiova

Stomatologul Dentaline recomandă pacientului și cea mai complexă investigaţie din domeniul radiologiei dentare digitale – CBTC, tomografie dentară.

„Este necesar să vedem dacă există os suficient pentru a ancora implanturile în maxilar. Însă chiar și pacienții care și-au pierdut parte din os mai pot beneficia de implant dentar, cu ajutorul adiției osoase”, explică dr. Emma Drăghici. 

Dentaline oferă un pachet promoțional dedicat pacienților care au nevoie de implant dentar:

https://www.facebook.com/dentalinecraiova/videos/858475614579125/?t=0

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top