Romanescu Park Residence, cartier de locuințe unic în Craiova, care susține comunitatea

Romanescu Park Residence. O nouă comunitate în Craiova. La câțiva pași de Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare parc natural din Estul Europei, se construiește un cartier de locuințe unic în Craiova. Un proiect modern cu grădini și locuri de joacă atent amenajate. Romanescu Park Residence nu este doar despre „a construi alte blocuri”, ci despre a crea o comunitate, care să trăiască aproape de natură și în cele mai bune condiții, dar și despre a susține craiovenii, educația, grija pentru mediu și stilul de viață sănătos. În cadrul unui eveniment ce a avut loc luni seara, la Hotel Ramada, echipa Romanescu Park Residence a anunțat etapele proiectului și a răspuns la toate întrebările celor care sunt interesați. Scopul evenimentului a fost și unul caritabil, toți cei prezenți au făcut donații și au oferit cadouri pentru copiii de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova, dar s-au bucurat și de un mic spectacol de dansuri populare și colinde.

 Autor: ANA-MARIA PREDILĂ

O seară petrecută ca în familie. Echipa Romanescu Park Residence a organizat o întâlnire, în care a prezentat ce înseamnă noua comunitate ce începe să apară în jurul Parcului Nicolae Romanescu, după ce o echipă cu mare experiență a decis să pună în valoare zona din jurul celui mai mare parc natural din Estul Europei și să facă posibilă dorința mai multor oameni, de a locui aproape de natură. Luni seara, la Hotel Ramada constructorul, dezvoltatorul, managerul de proiect, viitorii locatari, oamenii care sunt interesați să cumpere un apartament, dar și alți invitați s-au bucurat de o discuție liberă, au socializat, au pus întrebări și au găsit răspunsuri.

„Este pentru prima dată când un dezvoltator de imobiliare din Craiova vine să facă un astfel de eveniment pentru clienții săi, pentru comunitate. Cred că este foarte important să existe comunicare și să se creeze ideea de comunitate. Așa simțim că le pasă”, ne spune Mădălina Tudor, care a ales să cumpere un apartament din complexul Romanescu Park Residence.

 Cine este dezvoltatorul și ce experiență are

Dezvoltatorul Romanescu Park Residence este CPM Building Project SRL, o companie românească, deținută de CPM Israel. Compania mamă are o experiență de 30 de ani în domeniul de real estate și este activă în Israel, dar și în Europa de Est. Totodată, compania are o vastă experiență în dezvoltarea proiectelor rezidentiale și de birouri. Luni seara a fost anunțată vânzarea a 50%, din prima fază a proiectului Romanescu Park Residence și începerea procedurii de autorizare a fazei a doua a locuințelor.

Amikam Oren, președintele CPM Building Project Management, spune că este foarte mulțumit de cum se derulează lucrările pe șantierul din Craiova și asigură oamenii, că locuințele vor fi pe măsura așteptărilor clienților, având în vedere că în spate se află o echipă de profesioniști.

„Avem o vastă experiență în domeniul construcțiilor. Am pornit din Israel și ne-am extins. Am venit în Craiova să construim așa cum știm noi cel mai bine. Ne dorim să le oferim oamenilor calitate, siguranță, locuințe impecabile. Proiectul este încă în construcție, dar lucrurile merg foarte bine, o să fie o zonă de locuințe foarte frumoasă. Am întâlnit aici profesioniști, avem o echipă de profesioniști, care este atentă la toate detaliile și lucrează la cele mai înalte standarde. Am vândut deja 50% din prima etapă a proiectului și suntem încrezători”, a declarat Amikam Oren, președintele CPM Building Project Management.

Shimon Gal On : „Acest cartier pune în valoare Parcul Nicolae Romanescu și face oamenii să se bucure de frumusețea acestui loc unic în Europa”

În Craiova activitatea dezvoltatorului este coordonată de compania românească Real Sol Services SRL, sub conducerea lui Shimon Gal On, activă în piața locală de 20 de ani. Echipa Real Sol a gestionat construcția unor proiecte importante în România, precum: America House, Europe House, City Gate, peste 2.000 de apartamente în proiecte diferite, atât în București cât și în alte orașe din țară sau centre comerciale sub brandul Galleria.

„Eu sunt unul dintre primii cumpărători ai acestui proiect. Când am citit prima dată că Parcul Romanescu este cel mai mare parc natural dintr-un oraș din Europa de est am crezut că este o poveste, dar mi-am dat seama la fața locului că este adevărat. Locuințele pe care noi le construim sunt la marginea unui parc deosebit. Acest cartier  de locuințe pune în valoare Parcul Nicolae Romanescu și face oamenii să se bucure de frumusețea acestui loc unic în Europa. De la etajul 4 priveliștea este superbă. Este o investiție mare, de 16 milioane de euro, o investiție care se întinde pe o perioadă de patru ani. Este un efort și nu cred că în Craiova sunt făcute investiții deodată cu astfel de sume. Gândul nostru este acela de a crea o comunitate, în care locatarii împart valori comune”, spune Shimon Gal On, reprezentant Real Sol, care are o lungă experiență, în piața imobiliară din România.

Romanescu Park Residence înseamnă 14 blocuri, care se construiesc în patru etape. Faza 1 și 2, fiecare cu 52 de apartamente și fazele 3 și 4 fiecare cu 39 de apartamente, în total 182 de apartamente. Terenul pe care se construiește este de 15.900 mp.

„În faza 1 s-au vândut 50% din apartamente, avem tot interesul să terminăm cât mai repede construcția în această fază și să predăm apartamentele oamenilor și să mergem mai departe. Am început construcția în 15 martie 2019, iar data predării este septembrie 2020, sperăm chiar mai devreme. Nu vor exista în nici un caz întârzieri. Pentru faza a doua proiectarea este finalizată, am început să facem demersuri pentru obținerea autorizației de construcție. Sperăm ca în martie 2020 să începem vânzările, iar în mai construcția, depinde foarte mult și de cum o să fie vremea să ne permită”, explică Shimon Gal On.

Romanescu Park Residence este un proiect de tip Boutique

Blocurile au 4 etaje, sunt 13 apartamente într-o clădire, există lift, spații de joacă și de recreere, dar și grădini generoase.

„Facem ceva nou în Craiova, ceva ce nu se găsește încă în acest oraș, din acest punct de vedere. Când oamenii o să vadă apartamentele, când o să vadă cum sunt construite și împărțite o să își dea seama că este un proiect unic în Craiova”, mai spune Shimon Gal On.

Ce tipuri de apartamente găsești la Romanescu Residence

46% sunt apartamente cu două camere, 23%  apartamente cu grădină, 15% apartamente tip penthouse, 16%  apartamente cu trei camere.

Ce spun cei care au cumpărat

Mădălina Tudor, client Romanescu Residence:

„Când am văzut acest proiect am simțit că sunt acasă, am simțit că îmi place atât de mult încât îl vreau. Am cumpărat printre primele apartamente, mi s-a părut că este altceva decât am văzut până acum în Craiova, că mi se potrivește, că echipa care construiește vine în piață cu ceva nou, special și nu m-am înșelat. Apreciez foarte mult modul în care dezvoltatorul comunică, chiar și acest eveniment în care vine să stea de vorbă cu oamenii, să prezinte toată situația, să răspundă la toate întrebările, să arate că le pasă de noi, cei care am cumpărat și care vom locui acolo. Mi se pare extraordinar că echipa Romanescu Park Residence susține comunitatea, așa cum se întâmplă acum cu Centrul Sf. Vasile, că se implică, că arată că le pasă”, a spus craioveanca.

Un alt client este și Pavel Badea, omul de afaceri craiovean de la care CPM Building Project Management a cumpărat terenul. Conștient de valoarea terenului, ca poziție și frumusețea locuințelor ce se construiesc, Pavel Badea a achiziționat un apartament cu 3 camere, cu priveliște direct către parc.

 Donații și cadouri pentru copiii de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova, Craiova

Ceea ce își dorește  echipa Romanescu Park Residence este ca pe lângă locuințe durabile, de calitate și moderne, să construiască o comunitate puternică, care să trăiască într-un mediu cât mai curat, mai aproape de natură și care să se sprijine în acțiuni și proiecte. De aceea, scopul evenimentului organizat a fost și unul caritabil. Atât echipa Romanescu Residence, cât și cei invitați au făcut donații și au oferit cadouri copiilor de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” Craiova.

Florentina Cornea, directorul acestui centru a mulțumit organizatorilor în numele copiilor.

„La centrul nostru școlar sunt școlarizați copii de la vârstele preșcolare, până la vârsta gimnazială, copii cu deficiențe de auz, cu deficiențe senzoriale multiple surdocecitate. Noi ne ocupăm de educația lor, de integrarea lor în societate. În total sunt 130 de copii. Totodată, centrul nostru oferă servicii educaționale și de sprijin, pentru copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în școlile publice. Tot ceea ce vrem să arătăm prin acțiunile pe care le facem este că și noi putem să fim eficienți. De aceea, la acest eveniment există obiecte extrem de frumoase lucrate de copiii de la Centrul Sf. Vasile, alături de cadrele didactice. Sunt decorațiuni de sărbători lucrate din suflet de ei, în timpul activităților de la clase. Școala este aproape de Romanescu Park Residence. Vă mulțumim pentru susținere și pentru mâna de ajutor întinsă acestor copii și centrului nostru educațional. Toate cadourile venite din partea dumneavoastră vor fi folosite cu drag de copii, iar cadrele didactice le vor folosi cu eficiență”, a spus  Florentina Cornea.

Totodată, cei prezenți s-au bucurat și de un spectacol de colinde și dansuri populare susținut de Ansamblul Folcloric „Cununița” și Simona Crețan.

Detalii: https://romanescupark.ro/
Telefon: 0726/ 307 128
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Coolhunting afFAIRs, târg de design vestimentar în Craiova. Alege cadoul perfect de Crăciun

Next Post

Învață să faci RAI din ce ai

Related Posts
Verified by MonsterInsights