În ce condiții sunt primiți elevii în școlile din Dolj

Elevii doljeni încep noul an școlar în 578 de unități de învățământ. Numărul elevilor este în scădere, de la an la an, iar unele structuri au fost închise. Monica Sună, inspector școlar general, ISJ Dolj supune că unitățile de învățământ sunt pregătite să primească elevii. Monica Sună spun că, pe tot parcursul anului școlar, și cadrele didactice și părinții trebuie să fie alături de copii, mai ales emoțional: „Trebuie să motivăm copiii și să fim alături de ei”

Începem noul an școlar cu 196 de unități de învățământ, dintre care 186 sunt pentru învățământul de masă, patru unități pentru învățământul special, cinci unități conexe și o creștere a numărului de unități de învățământ particular, 25 de unități.

„La toate aceste unități cu personalitate juridică se adaugă 351 de structuri arondate. În total, 578 de unități de învățământ așteaptă copiii la clase. Avem același număr de unități cu personalitate juridică, numărul de structuri arondate este mai mic, dar acesta este un lucru benefic pentru că a crescut și crește calitatea procesului de învățământ”, spune Monica Sună, inspector școlar general, ISJ Dolj.

Sunt unități de învățământ în care se lucrează. În total, 63 de unități de învățământ din Dolj au primit bani prin programul naţional de dezvoltare locală (PNDL) pentru modernizarea spațiilor de învățământ. 

„Se investește în infrastructura școlară pentru că avem proiecte în desfășurare pe cele două axe: PNDL 1 și 2, aceste axe fiind destinate îmbunătățirii infrastructurii școlare. Sunt 20 de de unități cuprinse în programul PNDL 1, și 43 cuprinse în programul PNDL 2.  Lucrările sunt foarte aproape de finalizare în unele dintre aceste unități”, declară Monica Sună. 
77 de unități de învățământ au primit bani în urma aprobării de către Guvern pe 31 mai a HG 363/2019 pentru a rezolva situațiile WC-urilor din curtea școlii

88 de clădiri destinate unităților de învățământ nu au autorizație sanitară pentru că, în zonă, nu există apă curentă, canalizare.

„Din cele 881 de clădiri destinate spațiului de învățământ, 95 au autorizație ISU, 51 nu au și 735 nu necesită”, adaugă inspectorul școlar general ISJ Dolj,

Cât despre asigurarea manualelor școlar, Monica Sună spune că: 

„În perioada verii au fost achiziționate manuale care pe măsură ce a venit au fost distribuite unităților de învățământ”.

Întârzieri apar la elevii de clasa a VII-a. 

„Pentru clasa a VII-a comenzile sunt în curs, ultima perioadă se derulează în perioada 6-12 septembrie”, conchide Monica Sună, inspector școlar general, ISJ Dolj.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post
sursa foto: https://www.medyayenigun.net

Gestionarea emoțiilor părinților în prima zi de școală a copiilor

Next Post

Prof. Univ. Dr. Silviu Sofronie, o legendă vie a medicinei

Related Posts
Verified by MonsterInsights