Gestionarea emoțiilor părinților în prima zi de școală a copiilor

sursa foto: https://www.medyayenigun.net
sursa foto: https://www.medyayenigun.net

sursa foto: www.medyayenigun.net

Prima zi de școală înseamnă multe emoții și pentru părinți. Mai multe de jumătate dintre mămici plâng la începutul anului școlar. Fiecare nouă etapă din viața copilului însemnă o perioadă de schimbare și de trăiri puternice și pentru părinți.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Părintele este năpădit de gânduri și griji pe care nu le-a avut până atunci. Grija cea mai mare este cea legată de: „cum o să se descurce copilul la școală?, cum fac să îl ajut mai mult? e bine? se adaptează”. 

Din momentul în care copilul începe școala mulți părinți simt că pierd mai mult controlul asupra  copilului. 

Conștientizarea și gestionarea emoțiilor încep cu capacitatea de a le verbaliza, de a fi capabili să spunem ce anume simțim în interiorul nostru. De aceea, este bine ca părinții, mămicile să vorbească despre ceea ce simt în această perioadă. Este indicat ca părinții și copiii să își împărtășească emoțiile, trăirile și gândurile, să comunice și să se bucure împreună de aceste momente constructive din viața copilului.

Este important ca părintele să se implice constructiv în activitățile pentru părinți organizate la școala

În acest fel, va rămâne în legătură cu cadrele didactice și informat în legatură cu evenimentele din școală și ce se petrece cu copilul său. 

Cere ajutorul partenerului de viață.

Un studiu arată că nu doar ascunderea emoțiilor negative față de copil, ci și amplificarea celor pozitive față de el afectează părinții și relația lor cu copilul. Suprimarea emoțiilor ne consumă însă din energie și ne afectează relațiile cu cei din jur. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post
probonoaustralia.com.a

Ședințe de recuperare medicală, gratuite, pentru pacienții cu boli neuromusculare din Dolj – un proiect Parent Project, susținut de TOPGEL

Next Post

În ce condiții sunt primiți elevii în școlile din Dolj

Related Posts
Verified by MonsterInsights