Elevii pasionați de fotografie sunt așteptați la Salonul Regional de Fotografie pentru Liceenii „Oltenia în imagini”

Licenii pasionați de fotografie sunt așteptați la o nouă ediție a Salonului Regional de Fotografie pentru Liceenii „Oltenia în imagini”. Elevii sunt așteptați cu medalii recunoscute de către Asociaţia „DACICA” -Societatea Română de Artă Fotografică și premii importante. Salonul va deschide Noaptea Albă a Muzeelor, la Muzeul Olteniei.

Salonul regional de fotografie ”Oltenia în imagini” este continuatorul Salonului Municipal de Fotografie „Craiova în imagini”. Salonul este organizat de Asociaţia Culturală „Craiova”, Muzeul Olteniei şi Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea şi cu Fotoclubul ”Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei ”DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.

Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din Oltenia din clasele IX-XII, pasionaţi de fotografie.
Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii color sau monocrom (alb-negru, sepia) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm sau variante cu latura mare de 30 cm.Nu sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecţia luminozităţii si contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete), conversia imaginilor color in imagini monocrom (alb/negru sau sepia) şi corecţiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.


Participarea este liberă şi nu vor fi percepute taxe de participare.

Vor putea fi abordate toate genurile artei

Fotografiile vor putea aborda întreaga paletă de activităţi din Oltenia, evitându-se imaginile care încalcă dreptul persoanelor la intimitate. Nu vor fi acceptate lucrările ce vor promova discriminarea etnică, socială şi culturală, violenţa, sexul. Vor putea fi abordate toate genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viaţa cotidiană a elevilor.
Fiecare lucrare va avea înscris pe verso, în dreapta jos, citeţ şi cu majuscule: numele şi prenumele autorului, vârsta, numărul de telefon, denumirea completă a şcolii, localitatea, clasa, titlul lucrării şi locul unde a fost făcută fotografia. Titlurile vor fi succinte, sintetice, de maximum trei cuvinte.


Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de autori. Nu vor fi acceptate lucrări colective.

Nu sunt admise lucrări copiate de pe internet sau preluate de la alţi autori. Încălcarea drepturilor de autor, prin folosirea neautorizată a altor lucrări, atrage eliminarea din salon precum şi anularea şi retragerea eventualelor premii şi chiar răspunderea penală.

Înscrierea lucrărilor

Lucrările pot fi:

– trimise prin poştă sau curier, la sediul Muzeului Olteniei (secretariat), Str. Madona Dudu nr. 14, Craiova, Dolj
– depuse la sediul Muzeului Olteniei (secretariat), Str. Madona Dudu nr. 14, Craiova, Dolj
– depuse la sediul Inspectoratelor Şcolare Mehedinți, Gorj, Olt și Vâlcea.
– fiecare lucrare va fi trimisă şi în format electronic pe adresa craiovainimagini@gmail.com
– este obligatoriu ca fiecare fotografie să fie trimisă atât printată cât și în format electronic . În caz contrar, fotografiile pot fi eliminate din concurs.

Jurizarea

Juriul salonului va fi format din personalităţi cunoscute din domeniul artei vizuale:
Preşedintele Juriului este MIRCEA ANGHEL, artist fotograf, A.FIAP, Hon.FICS (Preşedinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova).

Membrii juriului:
CRISTI NEDELCU – directorul Salonului
VIOREL PÎLIGRAS, grafician (Asociaţia Culturală “Craiova”).
DORIAN DELUREANU, artist fotograf, preşedinte al Fotoclubului „Mircea Faria” Craiova).
Membrii juriului vor juriza lucrările, fără să cunoască datele de identificare ale autorilor şi vor selecţiona fotografiile ce vor fi expuse în cadrul expoziţiei finale. Fotografiile care au întrunit cele mai mari punctaje vor fi selecţionate pentru premiere.

Premiile salonului

În cadrul vernisajului găzduit de Muzeul Olteniei Craiova, vor fi înmânate premiile salonului, susţinute financiar de organizatori şi sponsori, câştigatorii fiind mediatizaţi în mass-media locală. Toţi participanţii care vor avea lucrări acceptate şi premiate în salon, vor primi gratuit câte un CD cu toate lucrările expuse şi acceptate în salon.


Vor fi decernate următoarele premii:

Marele Premiu „NICU-DAN GELEP”
Medalia de Aur a Asociaţiei „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică
Medalia de Argint a Asociaţiei „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică
Medalia de Bronz a Asociaţiei „DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică

Premii speciale
Premiul Special „Florin Rogneanu”
Premiul Special „Victor Boldâr” al Fotoclubului ”Mircea Faria”
Premiul Special al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.
Premiul Special „Ştefan Ciuceanu” al Muzeului Olteniei.
Premiul de popularitate

Premiul de popularitate va fi acordat fotografiei care va strânge cele mai multe like-uri după postarea tuturor lucrărilor acceptate de juriu pe pagina de facebook a Salonului – https://www.facebook.com/Salonul-Regional-de-Fotografie-pentru-Liceeni-Oltenia-în-Imagini-512098795486915
Dacă pentru una dintre lucrările intrate în concursul pentru premiul de popularitate se foloseşte un site specializat în obținerea automată de likeuri, lucrarea respectivă va fi eliminată din concurs şi din salon.

Calendarul salonului

Ultimul termen de primire a lucrărilor: 7 mai – data poştei, pentru lucrările trimise prin poştă sau depuse la sediile Inspectoratelor Şcolare Mehedinți, Gorj, Olt și Vâlcea şi 10 mai, ora 16, pentru lucrările aduse la sediul Muzeului Olteniei din Craiova.

Jurizarea: 10 mai

Publicarea lucrărilor acceptate în salon pe pagina de facebook a Salonuluihttps://www.facebook.com/Salonul-Regional-de-Fotografie-pentru-Liceeni-Oltenia-în-Imagini-512098795486915: 11 mai
Vernisajul salonului și festivitatea de premiere: 18 mai, la Muzeul Olteniei Craiova.
Vernisajul Salonului va deschide Noaptea Muzeelor la Muzeul Olteniei

Relaţii la tel.
0722.805.866 – Cristi Nedelcu
0721.743.341 – Diana Nedelcu
email. craiovainimagini@gmail.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Next Post

Culisele vieții de event planner. Tendințe organizare evenimente 2019

Related Posts
Verified by MonsterInsights