Opera lui Eminescu, disponibilă, gratuit, într-o aplicație pentru smartphone

Academia Română lansează, astăzi, de Ziua Culturii Naționale, la Ateneul Român, aplicația digitală „Mihai Eminescu, întreaga operă“. Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play.

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă“ a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Ziua Culturii Naționale

Astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea poetului supranumit „Luceafărul poeziei românești”. Ziua de 15 ianuarie, a fost aleasă și ca Ziua Culturii Naţionale. Ziua Culturii Naționale la data nașterii lui Mihai Eminescu a luat ființă în urmă cu 8 ani,

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

O respirație în plus pentru viață – povestea elevilor, profesorilor, medicilor, voluntarilor care aduc binele

Next Post

Prof dr. Mirela Mitu, C.N. Ștefan Velovan: „Cel mai bun omagiu, pe care i-l putem aduce lui Eminescu, e să-i citim opera”

Related Posts
Verified by MonsterInsights