Mădălina Putere, fata de 10 a Craiovei. Secretul performanței în studiu

E craioveancă. Și e de 10. Mădălina Putere este o fată serioasă, organizată, calculată. Îi place să citească și asta a adus-o pe podium. Este una dintre cele două eleve din Craiova care a obținut anul acesta media 10 la examenul de bacalaureat. A absolvit Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova. Acum este studentă la Facultatea de Drept din București la Colegiului Juridic Franco-Român.

⇔ Cum a reușit această performanță?

Două eleve din Craiova au obținut în 2018 media 10 la examenul de bacalaureat: Mădălina Putere și Iulia Roșu. Astăzi aflăm povestea Mădălinei. Nu ratați, însă, nici povestea Iuliei. 

Foto: Bogdan Grosu

Cu o voce hotărâtă, Mădălina ne mărturisește că atunci când este vorba de un examen atât de important cheia succesului este pregătirea constantă.

„Fiecare elev trebuie să fie conștient că trebuie să aibă o pregătire constantă în timpul liceului. Este foarte importantă și pregătirea emoțională, aceasta cântărește foarte mult pentru un examen atât de important”, spune fata. 

Mădălina a știut care este obiectivul ei încă de la începutul liceului. În fiecare zi a făcut un pas către îndeplinirea visului ei și a reușit.

„Am reușit să îmi controlez foarte bine emoțiile prin obiectivul pe care mi l-am fixat încă de la începutul liceului, acela de a atinge o notă foarte mare la examentul de bacalaureat. Aceasta a fost motivația mea permanentă și cumva mă vizualizam în topul clasamentului”, adaugă Mădlălina.

Nota 10 la bacalaureat i-a adus împlinire și dovada că poate și mai mult. Mădălina este rezultatul muncii depuse alături de profesori care au știut cum să o îndrume.

„Avem profesori foarte bine pregătiți, din nefericire sistemul educațional bazat foarte mult pe teorie este cel care descurajează de cele mai multe ori elevii, însă șansa pe care noi o avem din plin este dată de dascălii extrem de încurajatori pe care îi avem alături”.

Foto: Bogdan Grosu

A ales o carieră în domeniul în care mama sa i-a deschis orizonturile. A ales să studieze la Facultatea de Drept din București și la Colegiului Juridic Franco-Român.

„Mama mea lucrează în domeniu și cumva îi calc pe urme. M-a impulsionat cumva să îndrăgesc materia juridică. Îi mulțumesc enorm mamei și vreau să îi spun că a avut de fiecare dată dreptate în tot ce a reprezentat parcursul meu educațional”, mărturesește tânăra. 

Recomandarea  Mădălinei pentru toți elevii care vor să obțină nota maximă la examenul de bacalaureat:

„Le-aș spune să își găsească șansa în ei. Încurjarea vine din targetul pe care fie care și-l setează în propria imaginație și își dorește să îl atingă”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Masteranzi din Franţa, în practică la Universitatea din Craiova

Next Post

Binele aduce și mai mult bine – Azi Tu Dăruiești – proiect Rotaract Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights