Masteranzi din Franţa, în practică la Universitatea din Craiova

33 de masteranzi francezi se află într-un stagiu de practică la Universitatea din Craiova. În perioada 10-14 decembrie 2018, Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova, în parteneriat cu Faculté des Sciences de l’éducation, Sciences Sociales et STAPS, din cadrul Université Paris Est Créteil (Franța) organizează „Séminaire de recherche comparée internationale”, care reprezintă un stagiu de practică pentru 33 de studenți masteranzi, din cadrul programului de Master Expertise, Ingénierie et Projets Internationaux (sub coordonarea prof. Marcel Pariat şi prof. Pascal Lafont).
Aceștia vor derula activități de cercetare de teren în domeniul sociologiei educației, pe teme legate de sistemul de învățământ din România: politici publice şi calitatea învățământului preuniversitar; participarea minorităților etnice la învățământul preuniversitar şi universitar; migrația externă a absolvenților de studii superioare; problematica abandonului școlar şi situația tinerilor NEET; efectele migrației externe a părinților asupra rezultatelor școlare ale copiilor.
Desfășurarea activităților de cercetare de teren va avea ca suport un set de prelegeri, care vor fi susținute de experți în domeniu. Prelegerile din cadrul Seminarului de cercetare vor avea loc în perioada 10-14 decembrie 2018, în sala 444 a Universității din Craiova, între orele 10.00 şi 13.00.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Astăzi este Ziua Munților – „Natura a știut să facă și din ciulini o capodoperă”

Next Post

Mădălina Putere, fata de 10 a Craiovei. Secretul performanței în studiu

Related Posts
Verified by MonsterInsights