Sâmbătă, 19 octombrie, va avea loc un workshop online și interactiv pe tema inteligenței emoționale, intitulat „Calmul în furtună sau cum să ne creăm propria oază de calm”. În cadrul său, participanții vor învăța cum să își recunoscă emoțiile, dar și cum să le controleze prin tehnici eficiente și instrumente de lucru. Evenimentul se va desfășura pe Google Meet, iar participarea va fi gratuită.
„Calmul în furtună sau cum să ne creăm propria oază de calm” este al treilea workshop din seria dedicată inteligenței emoționale, un concept dezvoltat de psihologul american Daniel Goleman. Primul workshop a avut loc în martie și a acoperit cele cinci componente fundamentale ale inteligenței emoționale: autocunoașterea, autocontrolul emoțional, automotivarea, comunicarea și empatia. Al doilea eveniment a fost concentrat pe autocunoaștere, iar workshop-ul din 19 octombrie va aborda autocontrolul emoțional.
„Scopul acestui workshop este să ajut participanții să găsească metode prin care să își controleze emoțiile mai puternice și să își regăsească calmul în momente de tensiune. Oamenii vor să știe cum pot să se cunoască mai bine și ce ar putea face pentru a avea relații armonioase cu cei din jur, dar și cu ei înșiși. În acest sens, vom lucra cu instrumente precum: meditația, respirația și tehnica jurnalului, în care ne vom scrie emoțiile și gândurile disfuncționale”, explică conf. univ. dr. Silvia Puiu la Universitatea din Craiova și consilier pentru dezvoltare personală în cadrul Asociației Building Hopes.
Participare interactivă și practică
Evenimentul se va desfășura într-un format interactiv, cu o componentă practică puternică. În cadrul său, participanții vor fi încurajați să-și împărtășească propriile experiențe și să exploreze tehnici de gestionare a emoțiilor, așa cum afirmă și conf. univ. dr. Silvia Puiu: „Nu ne axăm foarte mult pe teorie, ci pe interacțiune și împărtășirea experiențelor. Vom explora împreună cum putem găsi <<calmul în furtună>> și resursele necesare în noi înșine. Participanții vor afla modalități de autocontrol emoțional, fiecare fiind încurajat să-și prezinte propriile experiențe.”
Cine poate participa?
Workshopul este deschis unui public larg, participanții fiind cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani. Cei interesați se pot înscrie până vineri, 18 octombrie, la prânz, prin completarea unui formular online. Link-ul de înscriere este disponibil aici: https://forms.gle/a7CPbM2RZT5dgTFD8. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 10:00, pe Google Meet. Link-ul de acces va fi trimis participanților cu o zi înainte. Durata estimată a workshop-ului este de o oră și jumătate – două ore.
Feedback și diplome de participare
La finalul evenimentului, participanții vor primi diplome în format electronic și vor avea ocazia să ofere feedback sau testimoniale. Cu acordul participanților, aceste vor putea fi publicate în revista online Cronica Studentului. Acest workshop este o oportunitate pentru toți cei interesați de dezvoltarea personală și de gestionarea emoțiilor să învețe tehnici valoroase într-o atmosferă caldă și primitoare.
„Aștept cu drag participanții și sunt sigură că va fi o experiență încărcată de vulnerabilitate, curaj și putere. Așa cum spune Brené Brown:<< a fi vulnerabil presupune mult curaj>>. Fără curajul de a privi în noi, nu putem avea o relație sănătoasă cu noi înșine și nici cu ceilalți. Totul începe din interior”, concluzionează conf. univ. dr. Silvia Puiu la Universitatea din Craiova și consilier pentru dezvoltare personală în cadrul Asociației Buliding Hopes.