Probleme cu HEMOROIZII? Cum te tratezi ACASĂ

Hemoroizii sunt o problemă neplăcută, dar foarte comună, de care mulți oameni se lovesc la un moment dat în viață. Vestea bună este că există metode simple și eficiente de a trata hemoroizii chiar din confortul propriei case. Cu ajutorul unor remedii naturale, schimbări în stilul de viață și o igienă corectă, poți reduce disconfortul și, astfel, să accelerezi procesul de vindecare. Cum poți să ameliorezi simptomele neplăcute cauzate de hemorozi de acasă? Ce schimbări trebuie să faci în stilul de viață? Cum tratezi hemorozii în sarcină? Dr. Cătălin Dudu, medic primar chirurg la SCJU Craiova, vine cu soluții practice și accesibile care te pot ajuta să scapi de durere și inflamație și să îți recâștigi confortul zilnic.

Începe cu schimbarea stitlului de viață

Schimbarea stilului de viață reprezintă un pas esențial în ceea ce privește ameliorarea manifestărilor neplăcute date de apariția hemoroizilor. Tot ceea ce mănânci poate să influențeze exacerbarea sau diminuarea simptomelor. Așadar, trebuie să ai o aliementație cât mai sănătoasă și echilibrată. Foarte important este să fii atent la alimentele care îți provoacă simptome neplăcute și să le eviți. De mare ajutor poate fi consumul de fibre, care contribuie la prevenirea constipației și la ușurarea tranzitului intestinal. Cele mai importante surse de fibre sunt: fructele proaspete, legumele, cerealele integrale, semințele și nucile. În plus, o altă schimbare pe care trebuie să o faci în stilul de viață este să eviți sedentarismul. Dacă ai hemoroizi, sportul și activitatea fizică regulată te ajută să diminuezi simptomele neplăcute.

„Cel mai important lucru pe care pacienții îl pot face este să își schimbe stilul de viață. Adoptarea unui diete echilibrate, fără excese, cu evitarea mâncărurilor picante și introducerea fibrelor în alimentație sunt niște măsuri simple, care pot să amelioreze și să prevină disconfortul creat de hemoroizi. De asemenea, este bine ca pacienții să încerce să facă sport și să evite să stea pe scaun foarte mult”, precizează dr. Cătălin Dudu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

„Este indicat ca pacienții să înceapă să ia detralex de trei ori pe zi imediat ce a apărut durerea”

În unele situații, adoptarea unui stil de viață sănătos poate să nu ajute destul de mult în ameliorarea disconfortului. De aceea, poți să apelezi și la medicamente. Detralex, de exemplu, este un medicament ce poate fi procurat de la farmacie, fără prescripție medicală, și care este foarte eficient în reducerea simptomelor neplăcute cauzate de hemoroizi. Chiar dacă nu ai ajuns la medic și nu ai un diagnostic clar, administrarea acestui medicament poate fi, însă, de mare ajutor.

„Dacă boala este un pic mai avansată (gradul I, gradul II), există niște pastile pe care pacienții le pot lua de la farmacie. Tratamentul medicamentos cu detralex ajută la regenerarea peretelui vascular. Este indicat ca pacienții să înceapă să ia detralex de trei ori pe zi imediat ce a apărut durerea. Se eliberează de la farmacie fără prescpție medicală și se poate începe tratamentul chiar și înainte de prezentarea la medic. Dacă medicul constată că nu este vorba de hemoroizi, ci doar de un abces, faptul că au luat detralex nu îi afectează cu nimic”, spune medicul chirurg.

Cu cât hemorozii sunt depistați mai rapid, cu atât se poate întârzia mai mult apariția simptomelor

Depistarea precoce a hemoroizilor este esențială, mai ales că îi poți trata mult mai ușor, cu modificări minime în stilul de viață, chiar din confortul propriei case. Astfel, îți poți controla simptomele timp de ani de zile, fără complicații și disconfort major. Dacă te confrunți, însă, cu manifestări neplăcute, sunt diferite creme, pe bază de plante, oxid de zinc, hidrocortizon care te pot ajuta. La momentul actual, găsești pe piață o gamă largă de creme și unguente special concepute pentru manifestările hemoroizilor.

„Pacienții pot folosi local și anumite creme care să ajute la prelungirea timpului de apariție a simptomelor, cum ar fi: creme cu hidrocortizon, cu anestezice locale, creme cu oxid de zinc sau alantoină, creme pe bază de extracte din plante. Este foarte important ca pacienții să acționeze cât mai repede. Oricum ar fi, dacă pacienții observă o problemă și o tratează din timp, vor putea să întârzie apariția simptomelor chiar și până la 10-15 ani”, afirmă dr. Cătălin Dudu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Soluții la îndemână dacă ești însărcinată

Dacă ești însărcinată, s-ar putea să te confrunți pentru prima dată cu hemoroizi în această perioadă. Din păcate, aici soluțiile sunt destul de limitate, cel puțin până la naștere. Totuși, remediile naturale, pe bază de plante, pot să te ajute să scapi de disconfort. De exemplu, poți face băi cu ceai de mușețel, care ajută la diminuarea durerilor și la calmarea iritației. Mai mult decât atât, sunt disponibile la farmacie sau la plafar anumite creme pe bază de plante, care pot fi folosite fără probleme chiar și în perioada sarcinii.

„Apariția hemoroizilor în sarcină este dată de creșterea presiunii abdominale ca urmare a prezenței fătului în uter. De obicei, acesta este momentul în care se declanșează boala hemoroidală la femei. Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri de făcut în sarcină, având în vedere că medicamentele sunt limitate. De aceea, le recomand pacientelor să facă băi în șezut cu ceai de mușețel, care ajută foarte mult la ameliorarea simptomelor neplcăute create de hemoroizi. De asemenea, există și anumite creme care au fost testate și care sunt safe în sarcină”, concluzionează medicul chirurg.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Senzație de AMEȚEALĂ. Ce vitamine îți lipsesc?

Next Post

Dermatita atopică. Cum recunoști primele semne ale dermatitei la COPII?

Related Posts
Verified by MonsterInsights