Campioni internaționali: 6 elevi din Craiova, medaliați la aritmetică mentală, în Barcelona

Craiova se mândrește cu șase elevi care au cucerit podiumul la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală HORUS 8, desfășurat recent în Barcelona. Cei șase copii își desfășoară pregătirea la centrul de educație SmartyKids Craiova-Centru și au reușit să demonstreze abilitățile excepționale într-o competiție acerbă ce a reunit 300 de copii din diverse colțuri ale lumii, inclusiv Armenia, SUA, Olanda, Arabia Saudită, Elveția, Egipt și Bulgaria.

Competiția a fost extrem de intensă, fiecare participant având de rezolvat 160 de calcule în doar 10 minute. Sub presiunea timpului și a dificultății calculelor, elevii craioveni au reușit să își păstreze calmul și să exceleze, obținând rezultate remarcabile. Performanța elevilor este rezultatul unui efort concertat și dedicat atât din partea copiilor, cât și a profesorilor și părinților. Copiii s-au antrenat cu disciplină și perseverență, parcurgând sute de fișe și rezolvând mii de calcule alături de profesorii de la Centrul SmartyKids Craiova-Centru. Acest antrenament riguros a fost esențial, pentru dezvoltarea abilităților lor de aritmetică mentală și pentru consolidarea încrederii în sine. În plus, rolul părinților a fost crucial, oferind suport emoțional, susținere necondiționată și deschidere către noi metode educative. Acest efort colectiv a fost „secretul” succesului elevilor, demonstrând că excelența se atinge prin muncă în echipă și sprijin constant.

Rezultate SmartyKids Craiova-Centru:

  • Luca Mîndrilă – Campion 🏆
  • Rareș Durac – Campion 🏆
  • Cătălin Militaru – Locul 1 🥇
  • Patricia Corovie – Locul 1 🥇
  • Eric Stancu – Locul 1 🥇
  • Rareș Bănică – Locul 1 🥇
„Suntem extrem de mândri de realizările elevilor noștri și de dedicarea echipei noastre de la Centrul SmartyKids Craiova-Centru. Profesorii noștri sunt bine pregătiți și utilizează cele mai bune și inovative metode de educație, care sunt adaptate nevoilor individuale ale fiecărui copil. Credem cu tărie că, pe lângă excelența academică, este esențial să punem accent și pe susținerea psihică și dezvoltarea inteligenței emoționale. Aceste aspecte sunt fundamentale pentru ca elevii să își poată atinge întregul potențial și să se dezvolte armonios. Ne concentrăm pe crearea unui mediu educațional în care copiii se simt încurajați, apreciați și susținuți, nu numai în realizările lor academice, ci și în creșterea lor personală. Însă, succesul nu ar fi posibil fără implicarea activă a părinților. Colaborarea strânsă între profesori și părinți este baza solidă pentru dezvoltarea și performanța copiilor. Numai împreună le putem da instrumentele necesare pentru a deveni echilibrați, încrezători și de succes”, declară Irina Cojocaru, managerul Centrului SmartyKids Craiova Centru.

De ce este importantă aritmetica mentală?

Performanța celor șase elevi din Craiova la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală HORUS 8 din Barcelona a confirmat încă o dată talentul și pregătirea excelentă a copiilor din România în domeniul aritmeticii mentale. Elevii SmartyKids Craiova-Centru au demonstrat că, prin dedicare și antrenament riguros, se pot obține rezultate deosebite la nivel internațional. Aritmetica mentală este o abilitate crucială în dezvoltarea cognitivă a copiilor, implicând efectuarea de calcule matematice fără ajutorul instrumentelor externe, cum ar fi calculatoarele sau chiar creionul și hârtia. Aceasta stimulează memoria, gândirea logică și capacitatea de concentrare, oferindu-le copiilor un avantaj considerabil în diverse aspecte ale vieții academice și cotidiene.

„Aritmetica mentală dezvoltă numeroase abilități esențiale pentru copiii în creștere. Practicarea calculelor mentale ajută la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, abilități esențiale pentru succesul academic. Învățarea și aplicarea strategiilor de aritmetică mentală stimulează gândirea logică și raționamentul, contribuind la o mai bună înțelegere a conceptelor matematice și nu numai. Copiii care practică aritmetica mentală au rezultate mai bune la matematică și în alte domenii care necesită abilități analitice. Mai mult, succesul în aritmetica mentală sporește încrederea în sine a copiilor, oferindu-le sentimentul că pot depăși orice provocare. Faptul că au reușit să exceleze într-o competiție internațională de o asemenea amploare este o dovadă a muncii lor și a dedicării pe care o arată în fiecare zi”, spune Irina Cojocaru, managerul Centrului SmartyKids Craiova-Centru.
Atmosfera din timpul competiției

Pregătiți pentru viitor. Capacitate de adaptare și rezultate

Aritmetica mentală este mult mai mult decât o simplă abilitate de a face calcule rapide. Aceasta dezvoltă competențele necesare pentru a deveni adulți încrezători și capabili să facă față provocărilor complexe ale vieții moderne, iar participarea competiții internaționale precum Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală HORUS 8 ajută elevii să interacționeze cu participanți din diferite culturi, să își facă prieteni noi și să învețe despre diverse abordări și strategii de rezolvare a problemelor.

„Barcelona nu a fost doar o destinație de concurs, ci o oportunitate de creștere personală. Copiii noștri au învățat să fie independenți, să lucreze în echipă și să aprecieze diversitatea culturală. Aceste competiții internaționale sunt esențiale pentru a-i pregăti pentru provocările viitoare și pentru a le deschide orizonturile. Faptul că au avut curajul să se confrunte cu emoțiile intense și să-și demonstreze valoarea în fața altor copii din întreaga lume este cu adevărat admirabil. România este mândră de aceste talente promițătoare și de angajamentul lor pentru excelență”, adaugă Irina Cojocaru.

Date contact SmartyKids Craiova Centru

Adresă: Str. Calea Unirii, nr. 14, centrul comercial Mercur, Et. 4, Craiova, 200419

Telefon: 0721 668 877

Mail: craiova-centru@smarty-kids.ro

Facebook: https://www.facebook.com/smartykidscraiovacentru

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Durerea de umăr la menstruație. Care este legătura și ce poți face?

Next Post

BAC cu brio! Cum să înveți eficient la ISTORIE? Sfaturile prof. Bertoni Dragomir

Related Posts
Verified by MonsterInsights