Dinți lipsă. Cele mai noi soluții de tratament

Implantul dentar este poate una dintre cele mai bune soluții pentru pacienții care au pierdut un dinte sau au fost nevoiți să îl scoată din diferite motive. În ziua de astăzi, tehnicile folosite pentru un implant dentar sunt din ce în ce mai avansate, iar rezultatele sunt extraordinare și pentru toată viața. Dacă înainte puteam discuta de implant doar la anumite persoane, la momentul actual se poate apela la acesta în aproape orice situație. Beneficiile nu sunt doar le nivel vizual, ci și din punct de vedere a sănătății cavității orale.

„Varianta implantului dentar este cea mai bună alternativă”

Implantul dentar joacă rolul rădăcinii naturale a dintelui căruia i se atașează o coroană dentară ce redă atât rolul funcțional (masticația), cât și cel estetic (poziția dinților). Putem folosi implantul dentar pentru un dinte sau pentru întreaga dantură, iar pacienții se declară mai mult decât mulțumiți de această variantă. Chiar dacă costurile sunt mai mari, sănătatea dentară este extrem de importantă și, în plus, implantul dentar nu este o variantă temporară, ci pentru toată viața.

„Oferim varianta de înlocuire a dinților lipsă prin lucrări poduite sau implant dentar.  Varianta implantului dentar este cea mai bună alternativă, din punctul acesta de vedere, pentru că dinții naturali rămân integrii”, spune Eduard Ciucă, medic specialist chirurgie maxilo-facială.

Reconstrucția 3D și tehnologia CAD-CAM, cele mai noi tehnici pentru realizarea implantului dentar

Implantul dentar se realizează, la momentul actual, prin tehnici noi și extrem de eficiente în realizarea lucrării. De exemplu, cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, medicul stomatolog poate realiza chirurgia ghidat. CAD vine de la Computer Aided Design și reprezintă procesul de modelare cu ajutorul unui computer cu soft special de design 3D. În schimb, CAM – Computer Aided Manufacturing – înseamnă procesul prin care unitatea de producție (de frezare) realizează elementele protetice (punte, fațetă, coroană, încrustație, pivot). Cu ajutorul acesteia, se pot obține rezultate foarte bune, estetice, care schimbă în totalitate zâmbetul pacientului.

„Reconstrucția 3D și tehnologia CAD-CAM ne permite să folosim chirurgia ghidată, o tehnică chirurgicală minim invazivă pentru pacient, care aduce rezultate extraordinare. Diferitele tehnici de augumentare osoasă au permis modificarea câmpului protetic suficient de mult încât să putem insera implantul în aproape orice situație, astfel că pacienții nu mai sunt limitați în a apela la această tehnică de diferitele modificări anatomice ale aparatului dento-maxilar”, explică dr. Eduard Ciucă, medic specialist chirurgie maxilo-facială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Gât înțepenit. Ce exerciții ne ajută?

Next Post

Ciroza hepatică. Cum o depistăm și în ce constă tratamentul?

Related Posts
Verified by MonsterInsights