Festivalul Toamnei la Grădinița „Tudor Vladimirescu”. Ce bunătăți au pregătit copiii?

Elevii, părinții și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Tudor Vladimirescu” din Craiova au organizat Festivalul Toamnei. Cu dragoste, pasiune și bucurie, prichindeii au pregătit, cu puțin ajutor de la familie, cele mai gustoase preparate pe care să le servească la festival. Totodată, această inițiativă i-a transformat pe cei mici în antreprenori. Copilașii au avut ocazia să își vândă preparatele, dar și să interacționeze cu numeroși „clienți”, printre care: părinți și frați, bunici, mătuși și unchi, educatori. De asemenea, nu au lipsit nici atelierele de creație și pictură care au adus culoare în curtea grădiniței.

Știți care este rețeta unui copil fericit? Se ia un colectiv de cadre didactice cu vocație, o dorință de a petrece timp de calitate împreună (copii, părinți, educatori), se adaugă voință, un strop de iubire și se presară totul cu emoții pozitive și voioșie. Astfel, a luat naștere Festivalul Toamnei la Grădinița cu Program Prelungit „Tudor Vladimirescu” Craiova.  Este un motiv de bucurie atât pentru copii, cât și pentru părinți și cadrele didactice coordonatoare. 

Într-o atmosferă marcată de însemnele toamnei, colorată cu râsete și iz de copilărie, Grădinița Tudor Vladimirescu și-a deschis porțile pentru copii, părinți, bunici și oricine a vrut să își încânte simțurile. Dorința tuturor, exprimată de către directorul școlii, a fost de a-i aduce împreună  pe toți cei implicați în viața grădiniței pentru a lucra împreună. În plus, acest demers a vizat construirea unor noi legături bazate pe încredere si apreciere reciprocă și de a face cunoscută în colectivitate munca și dăruirea întregului colectiv: personal didactic, nedidactic, auxiliar.

Preparate de sezanție, în spiritul toamnei

Curtea grădiniței s-a transformat într-o cămară imensă cu bunătăți specifice anotimpului: zacuscă, dulcețuri fine, miere, dovleci, brioșe, salam de biscuiți, fructe și legume de sezon, compoturi, murături, chec, cozonaci, tarte, plăcinte. Toate acestea au fost pregătite de mânuțe dibace sub îndrumarea părinților. În plus, standurile de vânzare i-au transformat pe prichindei în mici antreprenori și buni negociatori, însă creativitatea și spiritul de echipă au fost puse la încercare în cadrul atelierelor de creație și pictura. Aglomerație și multe râsete am regăsit și la standul pentru pictură pe față, dar și la foto corner-ul amenajat în culorile toamnei.

Activitatea a fost un adevărat succes, drept pentru care la anul va avea loc și o a doua ediție mai îmbucurătoare și mai grandioasă. Festivalul Toamnei a fost posibil datorită întregului colectiv al grădiniței, părinților, precum și Primăriei Municipiului Craiova, Inspectoratului Școlar Județean, Asociației Părinților și Cadrelor Didactice Tudor Vladimirescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Mastectomia în cancerul la sân. Cum se desfășoară operația și cât durează recuperarea?

Next Post

Halloween Party în costume ecologice. Premii, magie și ateliere de creație pentru copii și adulți

Related Posts
Verified by MonsterInsights