Joi, 26 octombrie, va avea loc prima ediție de Student Inovation Day la Universitatea din Craiova. În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studenților Universității din Craiova, care au realizat lucrări inovative și aplicative de licență, master și doctorat. Totodată, pe parcursul evenimentului se vor desfășura ateliere interdisciplinare și se vor organiza tombole cu premii. De asemenea, vor fi și invitați speciali: Alin Burileanu, kinetoterapeut la Prokinetic și Emil Săndoi, antrenor de fotbal.
Student Innovation Day se află la prima ediție și este un eveniment organizat de către Universitatea din Craiova și INCESA, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Craiova, Direcția Județeană de Sport Dolj, Basecamp, Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Prokinetic. Evenimentul a luat naștere ca urmare a participării UCV, în calitate de partener, în cadrul proiectului HEINNOVASPORT, a cărui viziune este de a îmbunătăți capacitatea antreprenorială și inovația la nivelul instituțiilor de învățământ superior. Evenimentul va alea loc joi, 26 octombrie, la ora 16:00 în holul central al Universității din Craiova.
Cu ce proiecte vor veni facultățile?
În cadrul Student Inovation Day vor participa mai multe facultăți din Craiova pentru a prezenta proiecte educative publicului larg, printre care: Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică vor prezena AirQual – aplicație mobilă pentru monitorizarea în timp real a unei stații de calitate a aerului, precum și echipamente, aplicații practice în domeniul Mecatronicii și Roboticii. Facultatea de Horticultură vor servi publicul cu parizer de porc cu conținut ridicat de acizi grași omega-3 și maioneză vegană îmbogățită în compuși carotenoidici.
Facultatea de Științe, Departamentul de Chimie – tehnici analitice utilizate în practica curentă de laborator pentru detecția și cuantificarea concentrațiilor de metale din diferite matrici de mediu (apă, sol, vegetație, țesut biologic). Facultatea de Mecanică – scanare 3D pentru realizarea reperelor auto și
verificare pedală de accelerație electronică. Facultatea de Inginerie Electrică – sistem automatizat de monitorizare a evoluției stării de sănătate; controlul alimentării cu energie electrică din patru surse diferite: solară, eoliană, rețeaua națională sau generatorul diesel pentru a asigura funcționarea fără întreruperi; proiectarea și simularea sistemului de iluminat inteligent al unei hale industriale; machetă mașină electrică alimentată cu energie solară.
Facultatea de Teologie Ortodoxă – arte vizuale, exemplificări practice-inovative în domeniul conservării-restaurării patrimoniului mobil, natură statică – de la exercițiu didactic la operă de artă, inovații în tehnica modelajului la sculptură. Facultatea de Litere – piese de teatru: Iulius Cezar, Ivanov, Verset. Facultatea de Drept – Măsurile Excepționale și Drepturile Fundamentale. Facultatea de Științe, Departamentul de Fizică – monitorizare mediu și sănătate. Facultatea de Educație Fizică și Sport -contribuții la diagnosticul precoce și kinetoprofilaxia sindromului algo-funcțional lombar; cercetări asupra aportului antrenamentului izoinerțial în jocul de fotbal feminin; colpbolul, sport ce favorizează incluziunea socială; abordări interdisciplinare în ameliorarea atitudinilor deficitare.