FESTIVALUL OUTDOOR CLUBS – „ELEVI UNIȚI ÎN DIVERSITATE” derulat în cadrul proiectului„Comunitate Educațională pentru Viitor – Uniți în Diversitate”

Group of friendly pupils with rucksacks and colorful textbooks lying on grass and reading

FUNDAȚIA ORIZONT din Craiova, în calitate de Beneficiar, organizează Festivalul Outdoor Clubs – „Elevi Uniți în Diversitate”, în cadrul proiectului POCU/987/6/26/153366 – „Comunitate Educațională pentru Viitor – Uniți în Diversitate”, eveniment care va fi desfășurat la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova, pe 5 secțiuni, astfel:

  • Joi, 19.10.2023 – Secțiunea 1 – dedicată Atelierului 2 – Dezvoltare personală;
  • Luni, 23.10.2023 – Secțiunea 2 – dedicată Atelierului 5 – Educație interculturală;
  • Marți, 24.10.2023 – Secțiunea 3 – dedicată Atelierului 4 – Creație;
  • Miercuri, 25.10.2023 – Secțiunea 4 – dedicată Atelierului 3 – Orientare pentru tranziția de la un ciclu școlar la cel următor;
  • Joi, 26.10.2023 – Secțiunea 5 – dedicată Atelierului 1 – Observare/descoperire a cunoștințelor dobândite în educația formală.

Fiecare secțiune a Festivalului se va derula în intervalul orar 13:00-17:00 și se va încheia cu Festivitatea de premiere.

Proiectul, implementat în perioada  1 noiembrie 2022 – 31 decembrie 2023, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educație și Competențe.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI constă în reducerea si prevenirea părăsirii timpurii a școlii și promovarea accesului egal la educatie a 321 elevi (ISCED 1-3), inclusiv elevi aparținând minorității rome și elevi din mediul rural din județul Dolj, prin dezvoltarea unor servicii educaționale integrate de calitate și parcursuri de învățare nonformale outdoor în cadrul a trei comunități educaționale coordonate de 36 personal didactic/de sprijin care și-au îmbunătățit competențele.

Proiectul se adreseaza unui GRUP ȚINTĂ format din 321 elevi (ISCED 1-3), din care 33 elevi de etnie romă și 114 elevi din mediul rural, din cadrul celor trei unități de învățământ partenere: P1 – Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu” Filiași; P2 – Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea; P3 – Liceul de Industrie Alimentară Craiova. Elevii vor prezenta produsele realizate în cadrul Cluburilor Outdoor înființate la nivelul celor trei unități de învățământ partenere.

Festivalul contribuie la atingerea Obiectivului specific 4: Dezvoltarea și promovarea spiritului de competiție, asigurarea unui mediu pozitiv pentru dezvoltarea și promovarea talentelor, spiritului de echipă, creativității și aptitudinilor socio-emoționale ale elevilor din grupul țintă al proiectului.

Valoarea totală a finanțării: 1.718.458,21 lei, din care contribuția financiară din partea Uniunii Europene: 1.460.689,48 lei.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul Fundației Orizont, str. Unirii nr. 26, Craiova, sau prin e-mail la adresa: fundatia_orizont@yahoo.com.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Sala de fitness și adolescenții. Ce tip de exerciții sunt recomandate?

Next Post

Putem mânca dovleac dacă avem diabet? Iată cum îl poți consuma

Related Posts
Verified by MonsterInsights