Educație medicală la Prima Clinic. Elevii de la școala Româno-Britanică au primit sfaturi sănătoase

Educația medicală de la cele mai mici vârste joacă un rol crucial în formarea unor comportamente sănătoase. Odată cu noul an școlar, Centrul Medical Prima Clinic a reînceput campaniile de educație medicală derulate atât în școli, cât și în cadrul clinicii. Astăzi, elevii clasei a III-a de la Școala Româno-Britanică din Craiova au vizitat Centrul Medical Prima Clinic pentru a învăța cum să aibă grijă de sănătatea lor și pentru a descoperi secretele profesiei de medic. Medicii specialiști în endocrinologie, dermatologie, medicină internă și cardiologie de la Prima Clinic le-au oferit copiilor informații despre modalitățile de prevenire a bolilor, importanța consultului medical periodic și a adoptării unui stil de viață sănătos. La final, elevii au fost răsplătiți cu fructe și legume proaspete, dar și cu suplimente alimentare cu Omega-3 de la Moller’s, marcând, astfel, finalul acestei experiențe educative valoroase.

Într-o lume în care informațiile despre sănătate pot fi contradictorii și copleșitoare, învățarea principiilor de bază ale igienei și a unui stil de viață sănătos devine vitală. Cum putem să avem grijă de sănătatea copiilor dacă nu prin educație medicală? Un copil educat va fi un adult mai atent, mai receptiv și, totodată, mai sănătos. De aceea, este important să le arătăm și să le explicăm noilor generații ce înseamnă un stil de viață sănătos, în ce alimente găsim nutrienții necesari organismului și ce tip de alimente ar trebui evitate, ce rol are sportul în viața noastră, precum și cât de multă apă ar trebui să bem și de ce.

„Este bine să avem o alimentație sănătoasă, să evităm dulciurile, sucurile acidulate, fast food-ul și să consumăm zilnic fructe și legume. O alimentație echilibrată și sănătoasă este esențială pentru dezvoltarea fizică și mentală. Alimentele sănătoase, nepreocesate, ne furnizează substanțele nutritive esențiale pentru creștere și dezvoltare. Dieta ar trebui să includă o varietate de alimente din fiecare grup alimentar: fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și produse lactate. Este esențial să evităm excesul de zahăr, grăsimi saturate și alimente procesate”,  spune dr. Iuliana Petrișor, medic primar endocrinolog, specialist diabet zaharat și boli de nutriție la Centrul Medical Prima Clinic.

Specialiștii de la Centrul Medical Prima Clinic le-au oferit copiilor informații cu privire la funcțiile și rolul celor mai importante organe ale corpului uman: tiroida, inima, pielea, ficatul. Copiii au fost foarte atenți și nu au ezitat să pună întrebări, ba chiar au venit cu exemple din experiențele pe care le-au avut ei sau familiile lor.

„Este important să facem educație pentru sănătate, iar astăzi am avut onoarea să-i primim pe elevii de la Școala Româno-Britanică. Copiii trebuie să știe care sunt reperele unei vieți sănătoase pentru a se putea dezvolta armonios din punct de vedere fizic și psiho-emoțional. Astăzi, am învățat împreună că trebuie să bem apă, să mâncăm fructe și legume și să facem sport măcar o jumătate de oră pe zi. În plus, copiii au fost și în câteva dintre cabinetele policlinicii noastre pentru a vedea ce se întâmplă la cardiologie, dermatologie, medicină internă, endocrinologie”, a spus dr. Iuliana Petrișor

După ce au făcut un tur al cabinetelor din clinică, elevii au primit și un dulce sănătos – fructe. Mai mult, pentru susținerea sănătății corpului, dar și a minții, echipa Moller’s le-a oferit copiilor peștișori gumați Moller’s cu Omega-3 și vitamina D. Aceste suplimente alimentare sunt recomandate pentru sănătatea creierului, oaselor, vederii, inimii și întărirea imunității. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Dereglările menstruale. De ce apar și ce hormoni le determină?

Next Post

Diabetul. Ce facem în caz de comă diabetică și cum controlăm boala?

Related Posts
Verified by MonsterInsights