Ai arsuri la stomac? Iată cum poți scăpa de simptome

Arsurile la stomac sunt una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în rândul populației. Atunci când simptomele sunt deranjante și persistente, pacienții se prezintă la medic. Pe lângă medicație, specialistul recomandă și respectarea unor măsuri extrem de importante atât pentru ameliorarea simptomelor, cât și pentru prevenirea lor. Care sunt recomandările doctorului? Iată câteva în articolul de mai jos:

Trei mese principale și două gustări

Când vine vorba de arsuri la stomac, trebuie să știm că acestea apar în principal din cauza alimentației. Obișnuiești să ai o masă sau două pe zi? Consumi mâncare nesănătoasă, picantă, dulciuri? Ultima masă este înainte de culcare? Sunt greșeli frecvente pe care mulți dintre noi le facem fără să ne dăm seama, iar acestea duc, de cele mai multe ori, la apariția arsurilor la stomac.

„Arsurile la stomac impun, în primul rând, o mare grijă la alimentație. Se recomandă cinci mese pe zi: trei principale și două gustări, iar micul dejun trebuie să devină obligatoriu și să fie consistent. De asemenea, cina trebuie luată cu minim trei ore înainte de culcare pentru ca stomacul să aibă timp să digere alimentele”, sugerează dr. Adelina Văduva, medic specialist medicină internă la Centrul Medical Renașterea.

Alimentele trebuie mestecate până se transformă în pastă!

Mulți dintre noi luăm masa pe fugă: în timp ce mergem, când lucrăm, când conducem, iar asta nu face decât să îngreuneze procesul de digestie al alimentelor. În plus, atunci când mâncăm din mers, nu avem timp suficient să mestecăm foarte bine alimentele și astfel stomacul este suprasolicitat.

„Alimentele trebuie mestecate încet, până se transformă în pastă, pentru a nu suprasolicita suplimentar stomacul, iar porțiile de mâncare trebuie să fie mici”, explică dr. Adelina Văduva, medic specialist medicină internă.

Cum ajută sportul?

Așa cum bine știm, sportul are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, iar unul dintre acestea este dat de îmbunătățirea tranzitului intestinal. După masă este indicat să facem plimbări scurte pentru a stimula procesul de digestie: „Mișcarea fizică ușoară, plimbările scurte ajută nu doar la îmbunătățirea tranzitului intestinal, dar și la detensionarea organismului și la eliberarea stresului”, afirmă medicul.

Nu purta haine strâmte!

Și îmbrăcămintea are un rol important atunci când avem arsuri la stomac. Bluzele sau pantalonii care strâng talia pot fi inconfortabili dacă ne confruntăm cu această problemă. Mai mult, hainele strâmte favorizează încetinirea digestiei, fapt care declanșează și simptomele neplăcute.

„În plus, trebuie evitată purtarea hainelor foarte strânse în talie, care pun presiune pe abdomen, pentru că împiedică desfășurarea corectă a procesului de digestie”, conchide dr. Adelina Văduva, medic specialist medicină internă la Centrul Medical Renașterea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Masa de seară pentru pacienții cu diabet. Ce trebuie să știi?

Next Post

Comparațiile între copii. Cât de nocive sunt?

Related Posts
Verified by MonsterInsights