765 de locuri la admitere la UMF din Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova organizează concursul de admitere în perioada 23-26 iulie 2023 pentru programele de studii: Medicină (Facultatea de Medicină), Medicină dentară și Tehnică dentară (Facultatea de Medicină Dentară), Farmacie (Facultatea de Farmacie), Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, respectiv Radiologie și Imagistică (Facultatea de Moașe și Asistență Medicală).

Din totalul de 765 de locuri ale Universității, 425 locuri sunt la buget și 340 la taxă. Candidații la programul Medicină vor concura pe 265 de locuri la buget și 95 la taxă. La Facultatea de Medicină dentară sunt 40 de locuri bugetate și 50 de locuri cu taxă pentru programul Medicină dentară, și 15 locuri la buget, respectiv 30 la taxă la programul Tehnică dentară. La Facultatea de Farmacie, la programul Farmacie sunt 30 de locuri bugetate și 55 cu taxă. La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, la programul Asistență Generală sunt scoase la concurs 40 de locuri la buget și 70 la taxă, la Balneofiziokinetoterapie și recuperare sunt 20 de locuri bugetate și 10 locuri cu taxă, iar la Radiologie și Imagistică sunt 15 locuri la buget și 30 la taxă.

Absolvenții proveniți din sistemul de protecție socială au la dispoziție 10 locuri bugetate, absolvenții de licee proveniți din mediul rural au 23 de locuri bugetate, cetățenii de etnie rromă pot concura pe 5 locuri, iar 2 locuri sunt bugetate pentru persoanele cu dizabilități.

Înscriere online

În ceea ce privește calendarul concursului de admitere, candidații se vor putea înscrie exclusiv online în perioada 10 iulie – 16 iulie 2023. Pe 23 iulie 2023 va avea loc examenul de admitere la Facultatea de Medicină și la Facultatea de Medicină Dentară pentru programul de studiu Medicină Dentară. Pe 26 iulie 2023 se va desfășura examenul la Facultatea de Farmacie, la Facultatea de Medicină Dentară pentru Programul de studiu Tehnică Dentară, precum și pentru toate programele de studiu ale Facultății de Moașe și Asistență Medicală. După finalizarea admiterii, doar candidații declarați admiși vor aduce dosarul cu acte în original.

Disciplinele de concurs la programul Medicină sunt biologia și chimia organică, la Medicină dentară – biologie și chimie organică, la Tehnică dentară – biologie, la Farmacie – Chimie organică și Botanică sau Biologie, iar la Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, respectiv Radiologie și Imagistică (Facultatea de Moașe și Asistență Medicală) – biologie.

Toate informațiile despre metodologia de admitere pot fi consultate pe www.umfcv.ro, la secțiunea Admitere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

GASTRITĂ? Cum trebuie să arate mesele pacientului

Next Post

Alexandra Preda Șurtea, prezentă la cea mai elegantă petrecere în grădină din lume – Prix de Diane Longines, Paris

Related Posts
Verified by MonsterInsights