Cu ocazia zilei de 1 iunie, elevii de la Școala Gimnazială „Terraveda” au organizat Talent Show, unde și-au arătat talentele și abilitățile prin momente muzicale, dans, teatru, pictură, abilități sportive și multe altele. Înainte de mini vacanță, copiii s-au pregătit și au transformat ziua de școală într-un show de talente, la care au participat și profesorii.
Talent Show este un spectacol la care elevii nu doar că participă, ci se implică, se pregătesc, se dedică trup și suflet pentru a arăta de ce sunt în stare. Este o zi de bucurie și de fericire pentru ei, se simt apreciați, sprijiniți, talentați. Talent Show se organizează de câțiva ani la Școala „Terraveda” în jurul zilei de 1 iunie și asta pentru că elevii sunt cei care îl fac posibil și realizabil.
„Talent Show este o tradiție pentru că se organizează de câțiva ani în jurul zilei de 1 iunie. Este o ocazie prin care se sărbătoresc și îi sărbătorim. Le place foarte mult, sunt încântați, de aceea am și continuat să îl organizăm în fiecare an. Elevii trebuie să se înscrie și mai apoi se prezintă la preselecție”, spune Daniela Ionescu, profesor de teatru la Școala Gimnazială „Terraveda”.
Ce au prezentat elevii la Talent Show?
De la cei mai mici și până la cei mari, copiii au fost curajoși și implicați toată ziua. Talent Show a început de la 08:00 dimineața și s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, până la ora 17:00, timp în care muzica a răsunat în curtea școlii. În grup sau individual, și-au prezentat curajoși și zâmbitori talentele. Au fost momente de muzică, dans, activități sportive, pictură și nu numai. Spectatorii erau nimeni alții decât colegii și prietenii lor, învățătorii și profesorii, care dansau și aplaudau cu entuziasm.
„Mai întâi s-au înscris pe clase, după care au venit la preselecție, în funcție de categoria pentru care au optat: muzică vocală și instrumentală, dans de grup/individual, abilități sportive, pictură, teatru, precum și alte talente. De exemplu, am avut o elevă de clasa a VII-a care s-a prezentat cu makeup, un elev care a făcut un experiement de electricitate”, afirmă prof. Daniela Ionescu.
Au fost invitați profesori de la Facultatea de Educație Fizică și Sport
S-au organizat jocuri interactive și activități sportive la care au participat profesori de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova. Astfel, au profitat de ocazie și au făcut puțină mișcare, lucru care i-a încântat pe copii. Fiecare probă de talente a fost jurizată atât de specialiști în domeniu, cât și de reprezentați ai părinților și profesorilor.
„Au venit chiar și profesori de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care au făcut activități recreative și jocuri interactive cu copilașii. Am avut și juriu la fiecare categorie, format din persoane de specialitate, dar și din reprezentanți ai părinților și profesorilor. Până la urmă, copiii au fost fericiți, s-au simțit bine și a fost o zi cu totul și cu totul specială dedicată lor”, spune Angela Cheița Rusu, profesor de educație muzicală.
Momente muzicale de excepție
Ce este un show de talente fără momente muzicale? Au fost soliști, grupuri vocale, dar și elevi care au cântat la diferite instrumente, precum orgă, pian, chitară. S-au pregătit, au creat momente inedite, au stârnit emoții publicului, dar s-au și distrat. La final, au fost recompensați cu premii.
„Pe partea de muzică, am avut soliști, grupuri vocale, precum și instrumental, unde copiii au cântat la orgă, pian și chitară. Au fost prezente toate genurile muzicale în concursul nostru. Elevii au fost pregătiți de noi la școală sau pur și simplu au avut pasiune pentru muzică. Ei singuri au avut propria inițiativă și s-au prezentat în fața noastră cu melodii foarte frumoase și chiar au realizat momente de excepție. Au fost și emoții, dar important este că au cântat și că s-au distrat. La final, munca le-a fost recunoscută și răsplătită prin acordarea unor premii din partea școlii”, declară Angela Cheița Rusu, profesor de educație muzicală la Școala „Terraveda”.
„Tot ce au prezentat a fost ceea ce ei au creat, de la text până la mișcări”
Fiecare elev își poate alege un opțional la începutul anului școlar, în funcție de pasiunile și de curiozitățile sale. Astfel, eforturile nu sunt în zadar. Munca și evoluția le sunt validate și apreciate la show-ul de talente. Sunt elevi talentați, curioși, pasionați, plini de viață care depun eforturi pentru visurile lor, iar acesta este doar primul pas către succes.
„La teatru au fost mai multe secțiuni: scenetă, monolog, stand-up comedy, poezie, texte amuzante. Le-am mai dat câteva idei la preselecție, dar de la ei pornesc toate. Se pregătesc de-a lungul anului școlar pentru acest spectacol în cadrul opționalelor. Acum este încununarea a ceea ce au muncit în tot acest timp. Unii chiar au renunțat când au văzut despre ce este vorba și este un lucru bun. Așa îmi dau seama că sunt conștienți de ceea ce trebuie să arate și cum să se prezinte. Am avut surpriza să vină la preselecții, pe partea de teatru, și elevii care nu s-au înscris la acest opțional. Pot să spun că s-au pregătit foarte bine, tot ce au prezentat a fost ceea ce ei au creat, de la text până la mișcări”, conchide profesoara de teatru.