Unul dintre cei mai mari specialiști în chirurgia coloanei, la SCJU Craiova

Dr. Ciprian Vâjeu este un nume de referință la nivel european în chirurgia coloanei. Este medic de origine română, s-a specializat în Belgia, apoi a plecat în Franţa, țara unde profesează și în prezent. A venit la SCJU Craiova să le împărtășească medicilor din Clinica de Ortopedie și Traumatologie experiență sa în ceea ce privește cele mai noi tehnici utilizate pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale pe coloană. Îl leagă o colaborare și o prietenie veche de prof.univ.dr Dan Grecu, șeful clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la SCJU Craiova și își dorește să ajute medicii din Craiova să le ofere pacienților soluții terapeutice evoluate.

Zilele acestea, dr. Ciprian Vâjeu a realizat mai multe intervenţii chirurgicale pe coloana vertebrală unor pacienți cu situații medicale complicate. S-a bucurat de deschiderea și interesul medicilor din Craiova de a învață tehnici medicale noi.

„Este foarte importantă vizita dr. Ciprian Vâjeu pentru spitalul nostru, pentru că zilele acestea au avut loc mai multe premiere. O premieră este faptul că domnul doctor are drept de liberă practică în spitalul nostru, pentru a efectua intervenții chirurgicale în scop demonstrativ, astfel încât să putem să preluăm din experiența pe care o are, o experiență foarte mare în chirurgia spinală. Altă premieră este calea de abord pentru o anumită patologie, căi de abord pe care noi nu le-am folosit până acum în Craiova deloc, cum este calea de abord anterioară, sau căi de abord mai puțin uzuale pe cale posterioară pentru a aborda și trata patologia discală sau disco-vertebrală și o parte din colectiv. Câțiva colegi care sunt pasionați de chirurgia disco-vertebrală au participat la operații și avem speranța ca pe viitor, eventual invitându-l mai departe și ajutându-ne pe noi să facem aceste operații, să putem să rezolvăm mai bine, mai eficient bolnavii cu patologie complexă sau bolnavi la care intervențiile chirurgicale efectuate până acum nu au avut rezultatul așteptat”, a explicat prof.univ. dr Dan Grecu, șeful clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la SCJU Craiova.

Prof.univ. dr Dan Grecu, șeful clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la SCJU Craiova
Prof.univ. dr Dan Grecu, șeful clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la SCJU Craiova

În România chirurgia coloane nu este dezvoltată, al fel ca în spitalele din Occident. Specializarea medicilor pe segmente ale ortopediei și traumatologiei ar ajuta medicii să știe să facă foarte bine anumite intervenții.

„Clinicile chirurgicale ortopedice din țările vestice sunt mult mai eficiente pentru că, din colectivul respectiv, fiecare chirurg a ales unul sau două capitole de patologii pe care le practică în mod curent și fiecare tratează și operează numai respectiva patologie, astfel încât capătă mult mai multă experiență, operațiile sunt mai rapide, sunt mai eficiente pentru bolnavi, sunt mai eficiente pentru spital.  În direcția aceasta trebuie să ne îndreptăm și noi. Dr. Ciprian Vajeu este specializat în patologia disco-vertebrală și are o foarte mare experiență.  Sperăm să obținem cât mai mult și sperăm să putem să facem ceva de genul acesta și pentru alți doctori din Europa care să poată să vină să ne ajute. Chirurgia coloanei vertebrale este, din păcate, mai puțin dezvoltată în România decât în țările vestice, iar noi ne dorim ca medici din colectivul clinicii noastre să evolueze în acest sens”, a declarat prof.univ.dr Dan Grecu.

Dr. Cristian Vajeu este unul dintre cei mai renumiți medici din Europa pentru realizarea intervențiilor pe coloană, prin metode moderne, eficiente. În prezent dr.Vajeu profesează în Franța.

Dr.Cristian Vajeu
Dr.Cristian Vajeu

 Imediat după revoluția din decembrie 1989 a plecat la specializare în Belgia. După 12 ani petrecuți în Belgia, a plecat în Franța, țară de referința în chirurgia vertebrală la nivel mondial. Acum, după 25 de ani de carieră își dorește să împărtășească toată experiența acumulată medicilor din România, dornici să învețe noi tehnici în chirurgia coloanei.

„A fost o surpriză să văd că toată lumea din clinica de Ortopedie de la SCJU Craiova a fost interesată să învețe noi metode în chirurgia de coloană vertebrală. Eu sunt pregătit să-i ajut, am și timp, sunt la sfârșitul carierei și îmi doresc să dau ceva din tot ce știu medicilor din țara mea de origine”, conchide dr. Cristian Vajeu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Dermatita atopică la copii. Cum se tratează?

Next Post

Anemia prin deficit de fier și vitamine. Ce trebuie să știi?

Related Posts
Verified by MonsterInsights