Elevii de la școala nr.2 „Traian” Craiova vor purta uniformă în noul an școlar

Elevii de la școala  gimnazială Nr.2 „Traian” din Craiova vor purta uniformă în noul an școlar. Propunerea a venit din partea părinților, din nevoia de a tempera concurența apărută între elevi în ceea ce privește ținutele purtare la școală și goana după afirmare cu ajutorul hainelor purtate.

Toți elevii de la școala gimnazială Nr.2 Traian din Craiova vor fi îmbrăcați în ținute asemănătoare odată cu debutul noului an școlar. Culorile alese în unanimitate sunt roșu și alb.

„Este primul an în care introducem uniforma la toate clasele, până acum unii elevi își stabileau uniforma la nivelul clasei și o foloseau pe parcursul anului școlar. Anul acesta propunerea a venit de la părinții copiilor din clasele gimnaziale, pentru că simțeau cumva nevoia de ajutor din partea noastră ca să tempereze copiii în legătură cu concurența în ținute extravagante,  grija și stresul elevilor de a-și găsi ținuta potrivită pentru următoarea zi de școală. Ca urmare, am făcut o propunere printr-un un formular google forms, pe care l-am dat Consiliul reprezentativ al părinților, l-am dat diriginților și învățătorilor, iar peste 75% au spus că sunt de acord cu introducerea uniformei. Am propus și două variante de uniformă, iar majoritatea au considerat că ar fi bine să avem ținute sport”, spune Diana Brătucu, directorul școlii gimnaziale „Traian” Craiova.

 Uniforma este compusă din:

Tricou sport și/sau polo alb cu mânecă scurtă și/sau lungă, fără însemne referitoare la firma producătoare și/sau model/desen;

Hanorac cu fermoar și/sau pulover cu/fără nasturi roșu, fără însemne referitoare la firma producătoare și/sau model/desen;

Pantaloni/blugi/fustă bleumarin/negru, modele decente, la alegere, fără însemne referitoare la firma producătoare și/sau model/desen. În zilele călduroase, elevii pot purta pantaloni de aceleași culori, cu lungimea până în dreptul genunchiului/”trei sferturi” (nu pot fi purtate bermude/șorturi/pantaloni scurți)

Au fost și părinți care s-au opus, dar majoritatea a decis. După primele luni de școală se va măsura impactul impunerii uniformei și dacă va fi unul pozitiv printre elevi, ideea va fi pusă în continuare în aplicare.

 „După primele luni de școală vom măsura impactul printre elevi. Sperăm ca decizia să fie una potrivită pentru binele copiilor, asta ne-am dorit, nu ne-am dorit ca toți să fie la fel, sau „să ne întoarcem în comunism”, ci ne dorim să îi ajutăm să înțeleagă că ținutele sunt diferite atunci când mergi pe stradă, când mergi la discotecă sau la școală. Este un exercițiu, pentru a se acomoda și când pleacă de pe băncile școlii și se duc în câmpul muncii, mai ales pentru cei care vor alege să lucreze în domenii și instituții care poartă uniformă. În străinătate uniforma este un element de mândrie pentru elevi. În Anglia se găsesc uniforme în toate supermarketurile pentru elevii din clasele primare, iar copiii sunt bucuroși să le poarte”, explică Diana Brătucu, directorul școlii gimnaziale „Traian” Craiova.

 

Total
23
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cum întărim imunitatea copiilor la început de an școlar? Dr. Desdemona Stepan, medic pediatru

Next Post

Ambulatoriu Pediatrie Spitalul Filantropia Craiova. Aparatură performantă, medici bine pregătiți, cabinete primitoare

Related Posts
Verified by MonsterInsights