Universitate din Craiova oferă sprijin refugiaților din Ucraina

Universitatea din Craiova condamnă agresiunea sub orice formă, condamnă violențele armate care generează atâta suferință și abuzuri. Libertatea și pacea sunt stări și drepturi de care oricine trebuie să se bucure în secolul al XXI-lea. Negocierea acestor principii și valori este inacceptabilă.

Comunitatea academică a Universității din Craiova se solidarizează cu victimele conflictului și cu întreaga comunitate educațională și de cercetare a statului ucrainean. Universitatea noastră se va înscrie pe platforma guvernamentală oferind posibilități de cazare și masă pentru 50 de refugiați ucraineni.

Îi invităm pe toți partenerii noștri, pe toți absolvenții noștri, întreaga comunitate alături de care am construit și protejat valorile democratice să se solidarizeze cu un popor aflat în grea încercare, în baza respectului față de principiile pe care s-a realizat spațiul european.

„Libertatea, demnitatea, integritatea sunt valori pe care este fundamentată umanitatea în tot ce are ea mai de preț. Atunci când oricare dintre aceste valori este lezată, apare un atac la modul de viață modern, deschis, european. Suntem alături de poporul ucrainean, de profesorii, studenții, elevii și părinții ucraineni” declară rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Conferința on-line de lansare a proiectului: „Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare, în legătură cu poluarea aerului”

Next Post

Cruce Roșie Dolj – campanie de donații pentru refugiații ucrainieni. Cum poți să ajuți

Related Posts
Verified by MonsterInsights