Conferința on-line de lansare a proiectului: „Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare, în legătură cu poluarea aerului”

 

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Universitatea Adana Türkeş Alparslan de Știință și Tehnologie, Universitatea Paisiy Hilendarski din Plovdiv și Universitatea Matej Bel din Banská Bistrika, lansează proiectul Erasmus+ Parteneriate de cooperare în învățământul superior „Aplicarea unor tehnologii avansate de predare și cercetare, în legătură cu poluarea aerului”. Perioada de implementare a proiectului este 01 februarie 2022 – 31 ianuarie 2024 iar bugetul maxim al proiectului este de 254,056.00 euro. Grupul țintă al proiectului va cuprinde 40 de studenți și 10 cadre didactice din cele patru universități partenere.

Proiectul “Aplicarea unor tehnologii avansate de predare și cercetare, în legătură cu poluarea aerului” își propune să dezvolte competențele STEM ale studenților și cadrelor didactice în utilizarea unor tehnologii avansate utilizate în procesarea unor informații furnizate de baze de date open source Proiectul va facilita schimbul de experiență și de bune practici intre universitățile partenere privind metode noi de predare și de învățare care ar putea fi utilizate în perioada post-pandemică.

Activitățile proiectului sunt organizate în opt pachete de lucru:

WP1 Pregătirea proiectului, WP2 Informare, promovare și diseminarea activităților proiectului la fiecare universitates a partenriatului, WP3 Recrutarea grupului țintă, selecția și implicarea acestuia în activitățile proiectului WP4 Formarea unor cadre didactice în: 1. Metode inovative de predare și învățare pentru perioada post-pandemică, 2. Inteligență artificială și statistică, 3. Machine Learning și Big Data, WP5 Școală de vară de învățare intensive pentru studenții din grupul țintă, WP6 Scrierea unei lucrări științifice despre tehnologii avansate applicate pe date legate de protecția mediului, WP7 Pregătirea evenimentelor de multiplicare WP8 Management de proiect.

Rezultatele proiectului:

1.un curriculum pentru un curs optional de Tehnologii avansate în procesarea datelor și un manual care să îi ajute pe cei care vor preda acest curs; 2. un kit inovativ de realizare a unor senzori de către studenți; 3. O lucrare științifică care utilizează date open source, utilizând tehnologii avansatecare și care va fi prezentată la o conferință internațională; 4. O carte despre metode inovative de predare și învățare pentru perioada post-pandemică.

Conferința on-line de lansare a proiectului va fi organizată în data de 28 february 2022, orele 14:00, ora României. Link-ul de conectare este următoarul:

https://us06web.zoom.us/j/84988583536?pwd=Zm9STG12aythaG5ORDJlN2J2UDBqQT09

Meeting ID: 849 8858 3536

Passcode: 454538

Informații suplimentare pot fi obținute de la managerul proiectului:

Lect. dr. Udriștioiu Mihaela Tinca

+40723533117, mihaela_udristoiu@yahoo.com 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Investiție de peste 1 milion de lei pentru dotarea secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova cu echipamente medicale de înalta performanță

Next Post

Universitate din Craiova oferă sprijin refugiaților din Ucraina

Related Posts
Verified by MonsterInsights