Investiție de peste 1 milion de lei pentru dotarea secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova cu echipamente medicale de înalta performanță

Craiova, 24 februarie 2022 Asociația „Dincolo de Azi” implementează proiectul „Dotarea secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova cu echipamente medicale de înaltă performanță. Proiectul este finanțat prin Fondul Viață pentru Nou-Născuți, un program inițiat și susținut de Fundația Vodafone România. În acest sens a fost încheiat un acord de parteneriat între Asociația „Dincolo de Azi”, UAT Municipiul Craiova și Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova. Valoarea totală a proiectului este 1,073,399 lei, din care 868,418  lei reprezintă finanțare din partea Fundației Vodafone România, iar suma de 204,981 lei reprezintă cofinanțare din partea Asociației Dincolo de Azi și a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.

Proiectul urmărește creșterea accesibilității și calității serviciilor medicale la nivelul Spitalului Clinic Municipal Filantropia atât pentru nou-născuții din județul Dolj cât și din toată regiunea Sud-Vest Oltenia, oferind cele mai bune servicii de îngrijire la cele mai înalte standarde.

Peste 2.000 de copii se nasc anual în Maternitatea Spitalului „Filantropia“ din Craiova, cel mai mic bebeluș care a venit pe lume în 2021 având doar 1,200 g.  9% din totalul nașterilor sunt premature, iar lupta copiilor pentru viaţă începe chiar din primele secunde, în care văd lumina zilei.

În ultimii 5 ani un număr de 1.571 de nou-născuți au fost îngrijiți în secția de terapie intensivă neonatală, dintre care 539 au fost prematuri și dismaturi, aceștia beneficiind de îngrijiri complexe (nCPAP, VM. administrare de oxigen suplimentar prin alte metode, precum și de terapie administrată parenteral). În ultimul timp, adresabilitatea a crescut, maternitatea  primind cazuri care necesita terapie intensivă atât din Dolj, cat și din județe limitrofe – Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți. Este vorba despre un număr de 53 cazuri pe perioada ultimelor 12 luni, cele mai multe cazuri provenind din maternități de același nivel.

Dotarea cu aparatură medicală performantă este vitală. În urma finanțării făcută de Fundația Vodafone România și Asociația „Dincolo de Azi” Clinica de Neonatologie va fi dotată cu:

  • 3 Ventilatorare neonatale;
  • 1 Ventilator neonatal HFO;
  • 6 Resuscitatoare cu piesă în T stand alone, cu mixer încorcoprat și debitmetru;
  • 3 Aparate de ventilație non invaziavă tip CNO.

Aparatura donată va da o șansă la viață nou-născuților cu nevoi de îngrijire în CTIN, numărul acestora fiind estimat la 600 cazuri pentru următorii 5 ani. Un rol primordial îl are necesitatea de ventilație invazivă sau neinvazivă la nou-născuții din zona Olteniei care nu au loc pentru îngrjire în maternitatea de nivel III a Spitalului Clinic Județean de Urgență și care au nevoie de stabilizare și/sau stabilizare pretransport.

Actul medical va fi îmbunătățit în primul an cu 10%, în anul al treilea se va perfecționa și lărgi echipa medicală cu încă un medic, atingând o creștere cu 30%. Se estimează că în decursul următorilor 5 ani activitatea medicală se va îmbunătăți cu 40%,. Numărul de copii prematuri îngrijiți va crește cu 30% prin susținerea respiratorie în primul an și cu 60% în anul al 3-lea, de asemenea va exista o creștere proporțională a gradului de satisfacție și încredere al părinților acestor copii cu risc care vor avea mai puține complicații pe termen scurt și lung, cu costuri reduse pentru societate.

Despre Asociația Dincolo de azi

Asociația Dincolo de azi – DA  s-a implicat încă de la înființare în susținerea comunității din regiunea Olteniei prin acțiuni și campanii de amploare. Dincolo de acțiunile punctuale de sprijinire a copiilor și familiilor defavorizate, Asociația Dincolo de azi a investit și oferit sprijin pentru spitale asigurând medicamente, consumabile și echipamente medicale. Cel mai mare sprijini a fost acordat Clinicii de Oncopediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența Craiova. De asemenea, de la începutul pandemiei Coronavirus, asociația a sprijinit spitalele prin donații de echipamente medicale. Mai multe detalii despre proiectele asociației: http://dincolodeazi.ro sau https://www.facebook.com/DincoloDeAzi/.

Detalii proiect: Georgiana Baiașu, președinte Asociația Dincolo de azi: 0755.944.886

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Simulare Evaluarea Națională 2022. Ce trebuie știut

Next Post

Conferința on-line de lansare a proiectului: „Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare, în legătură cu poluarea aerului”

Related Posts
Verified by MonsterInsights