Ecografe de ultimă generație, la spitalul „Filantropia” Craiova

Atunci când pregătirea și profesionalismul cadrelor medicale sunt dublate de aparatură performantă, cel care are de câștigat este pacientul. Recent, mai multe secții de la Spitalul Municipal Filantropia Craiova au fost dotate cu a ecograf performante, de ultimă generație, care le oferă pacienților șansa la un diagnostic CORECT. Pe lângă, investigații efectuate cu aparatură de ultimă generație, pacienții beneficiază de o îngrijire multidisciplinară, dar și de condiții de spitalizare bune. 

Strada Sărari. Craiova. „𝗙𝗶𝗹𝗮𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗮”, 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝗥𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝘁̧𝗶𝗲, 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮, de Primăria Municipiului Craiova. Două clinici medicale de aici: Cardiologie și Medicală I au fost dotate cu ecografe de ultimă generație, care ajută medicii să le ofere pacienților investigații complete și un diagnostic corect. 

Clinica de Cardiologie se întinde pe două etaje și are 35 de paturi. Șase medici cardiologi lucrează aici și există și linie de gardă. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România. Cea mai întâlnită afecțiune a inimii în cazul doljenilor este hipertensiunea arterială, peste 70.000 de persoane suferind de această boală.

„Este foarte importantă dotarea clinicii cu acest ecograf. Vorbim de un aparat de ultimă generație care are trei sonde, una pentru ecografie trastoracică, una pentru abdomen și alta pentru explorarea vaselor, structurilor periferice. Este vârful de gamă, dotat cu soft excepțional, care oferă imagini extrem de clare și calitative, ce ne ajută să punem un diagnostic cât mai corect pacienților noștri.  Vorbim de un spital universitar, de o clinica universitară, în care le oferim pacienților metode moderne de investigație, cu ajutorul aparaturii performantă, avem holter EKG, monitoare de presiune arterială, electrocardiografe de ultimă generație și acum și acest ecograf. Avem un laborator performat, unde se lucrează multe analize, avem secție de Radiologie. Le putem oferi craiovenilor diagnostic și tratament, la cele mai înalte standarde și în același timp și condiții de spitalizare foarte bune. Saloanele sunt spațioase, curate, fiecare are baie proprie, televizor. Avem saloane de 2 și 6 paturi, spitalul are circuite clare și specifice, lifturi și acces asigurat pentru pacienți. Farmacia spitalului este foarte bine aprovizionată, nu ne lipsesc medicamentele de care avem nevoie. Avem o relație foarte bună cu colegii noștri de la conducerea spitalului, care au fost alături de noi de fiecare dată când am solicitat aparatură sau consumabile. Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova poate să ofere pacienților condiții foarte bune de diagnostic, tratament și spitalizare”, spune dr. Cristina Florescu, medic primar cardiolog, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul Filantropia Craiova.

Cel mai performant ecograf din lume în clinica de Obstetrică-Ginecologie

Pe cel mai performant ecograf din lume lucrează acum și medicii de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie, din cadrul spitalului Filantropia Craiova. Pacientele au acum acces la investigații oferite de medici specializați, cu ajutorul unui ecograf de ultimă generație, care oferă imagini extrem de clare și sigure, pentru stabilirea unui diagnostic corect. La ora actuală, ecografia este principala metoda de screening în medicină. Ecograful de ultimă generație permite efectuarea unei serii de măsurători cu mai multă precizie, ușurință și diagnosticarea problemelor fetale, a anomaliilor cromozomiale, la timp.

„Aparatura performantă are mereu un loc important în spital, pentru că medicina trebuie să se facă țintit, către pacient, pentru un diagnostic precoce și corect. Toată aparatura achiziționată în această perioadă, pentru dotarea spitalului Filantropia, face parte din gama de top.  Avem medici specializați, formați, pentru a folosi această aparatură. Este important să putem să pune un diagnostic corect, pentru că astfel managementul cazului poate fi făcut la obiect, fără erori medicale. Aparatura de ultimă generație oferă siguranță, atât pacientelor, cât și medicilor. Medicina a evoluat foarte mult și trebuie să ține pasul. În medie, într-o lună, în Maternitatea noastră au loc 250 de nașteri, a crescut mult procentul pacientelor cu naștere prematură. De când a fost renovată și dotată cu aparatură clinica de Neonatologie a spitalului, adresabilitatea a crescut foarte mult”, spune dr. Lorena Dijmărescu, medic primar obstetrică-ginecologie, director medical Spitalul Filantropia Craiova.

Copiii care ajung în clinica Pediatrie, investigați complet

Copiii care ajung în clinica Pediatrie a spitalului Filantropia Craiova pot beneficia acum, de investigații complete, părinții nemaifiind nevoiți să plece în alte unități medicale, pentru un diagnostic corect și complet. Ecograful performant oferă medicilor posibilitatea de a lucra la cele mai înalte standarde.

„Este foarte important ecograful pe care l-am primit, pentru că în ultimul timp a crescut adresabilitatea copiilor cu afecțiuni digestive. Neavând un ecograf performant, până acum, nu am putut să îi investigăm complet și eram nevoiți să îi trimitem în altă parte. Acest aparat ne va ajuta foarte mult, copiii vor putea să fie investigați în clinica noastră, nu vor mai fi puși pe drumuri. Părinții trebuie să aibă încredere în echipa medicală de aici și în condițiile oferite. Este adevărat că suntem și spital suport COVID, dar există circuite separate pentru pacienți și nu există nici un risc. Tot personalul este vaccinat și cu a treia doză, toată lumea poartă materiale de protecție, iar sănătatea copiilor este grija și prioritatea noastră”, spune prof.univ.dr. Ligia Stănescu, șefa clinicii Pediatrie.

Toată aparatura medicală a fost achiziționată cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene („𝐶𝑜𝑚𝑏𝑎𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑟𝑖𝑖 𝑉𝑖𝑟𝑢𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐷𝑜𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑆𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑙𝑖𝑛𝑖𝑐 𝑀𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝐹𝑖𝑙𝑎𝑛𝑡𝑟𝑜𝑝𝑖𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙 𝐶𝑟𝑎𝑖𝑜𝑣𝑎) derulat de conducerea spitalului.

Total
50
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cadrele medicale se pregătesc de grevă

Next Post

Cum ținem diabetul sub control de sărbători și în timpul iernii

Related Posts