Sondaj sindicat USII. Ce spun profesorii despre testarea în masă a elevilor

Uniunea Sindicatelor Independente din Învăţământ Dolj (USII) a lansat, zilele trecute, un sondaj de opinie, pe rețelele de socializare, tema fiind testarea copiilor de către cadrele didactice cu teste de salivă, recoltate de la copii, contra COVID – 19.  Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o astfel de intenție reprezentanții USII Dolj au adresat cadrelor didactice următoarea întrebare: Sunteți de acord ca personalul din învățământul preuniversitar, altul decât cel medical (medici, asistente medicale) să efectueze testarea non-invazivă a elevilor pentru Covid-19?

Peste 1.000 de cadre didactice au răspuns sondajului lansat de sindicaliști, iar în unanimitate aceștia s-au declarat împotriva acestei intenții.

„Până în acest moment nimeni nu a spus „da”, nu sunt de acord ca personalul din învățământ să testeze copiii. Unul dintre punctele de vedere ale profesorilor este că noi nu avem pregătirea necesară și că trebuie să lăsăm personalul de specialitate să își spună cuvântul. Sunt școli în Craiova și în județul Dolj unde există medici, asistenți care pot să se ocupe de acest aspect, în plus, DSP-urile pot să trimită oameni de specialitate în teritoriu pentru testare. Copiii trebuie testați, din ceea ce am înțeles de la Ministerul Educației, de doua ori pe săptămână, nu trebuie testați toți în același moment. Astfel, considerăm că se poate face un grafic și cred că personalul medical poate să rezolve această situație”, spune  prof. Bogdan Manea, preşedinte al USII Dolj.

Reprezentanții cadrelor didactice spun  că profesorii sunt categoria cu cel mai mare procent de vaccinare în România, iar în cei aproape doi ani de pandemie au folosit propriile instrumente, pentru a face învățământ online. „S-a dovedit că nu este o formă bună de învățământ, dar ne-am pus la bătaie toate resursele, pe care le-am avut noi în dotare să face lucrurile cât mai bine. Profesorii și-au făcut datoria. Acum, rămâne să își facă datoria și alții”, explică prof. Bogdan Manea.

See Also

Sindicaliștii USII DOLJ sunt pentru testarea masivă în școli, pentru că unitățile de învățământ trebuie să fie un mediu în care să te simți protejat.

„Eu cred că se poate începe procesul de testare masivă a elevilor cu personalul medical care poate să ajute în acest moment.  Astfel de teste s-au făcut și în alte țări precum  Marea Britanie, Franța, Germania, iar  la un moment dat intră în rutina copiilor și vor știi să își facă singuri testul și să anunțe atunci când este pozitiv. Noi considerăm că este foarte necesară această testare periodică, astfel încât cine este bolnav să stea acasă și cine nu să vină la școală”, conchide prof. Bogdan Manea, preşedinte al USII Dolj.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top