Un nou proiect studențesc se derulează la Universitatea din Craiova. Asociația Studenților din Facultatea de Litere în parteneriat cu Facultatea de Litere și Universitatea din Craiova au dat startul unor serii de activități studențești în scop educațional. Pe parcursul activităților interactive studenții au avut și au în continuare prilejul să învețe lucruri noi, cum să lucreze organizat în echipă și pot afla informații despre ONG și voluntariat.
Durata proiectului este 26 octombrie – 30 noiembrie, pe parcursul a 5 săptămâni în care se vor desfășura 5 mari activități. Proiectul „Ink Stains” a primit finanțări din partea Casei de Cultură a Studenților Craiova prin Ministerului Tineretului si Sportului și va avea ca scop final pe lângă îmbunătățirea cunoștinelor participanților și înființarea unei reviste literare și a unui cenaclu literar care vor purta numele proiectului.
„Numele este perfect. Îi felicit pe cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, ASFL fiind un partener adevărat al facultății noastre. Vă felicit pentru că puneți energiile cap la cap și pentru că reușiți să țineți pasul cu tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră, dar aveți timp și pentru construcția personală, pentru aceste evenimente, aceste proiecte care au rolul de a vă forma și de a vă construi drept absolvenți și profesioniști desăvârșiți ai României” a declarat la conferința de deschidere lect. univ. dr. Sorin Cazacu, prodecan pe probleme studențești al Facultății de Litere.
Proiectul „Ink Stains” este răspunsul energiei necontenite chiar și pe timp de pandemie a studenților și din acest motiv sprijinul nu întârzie să apară chiar și din partea Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.
„Dat fiind faptul că în acest moment ne aflăm în plină pandemie, foarte multe proiecte de-ale dumneavoastră nu se pot desfășura cum le realizați în mod normal și atunci a trebuit să vă adaptați și să faceți totul în format online. Mă bucur că reușiți să duceți tradiția mai departe, sunt la a doua participare de acest gen și cred că domul profesor și prodecan Sorin Cazacu împreună cu domnul prorector Panea își aduc aminte de prima ediție a acestui proiect. A fost un proiect de success! Sunt ferm convins că și de data aceasta, chiar dacă este pandemie, proiectul va avea un real succes și cu siguranță colegii dumneavoastră au ce învăța și își vor aduce aminte după finalizarea studiilor universitare cât de frumos a fost viața studențească”, a spus Stelian Bărăgan, director CCOC Craiova.
„Ink Stains” are țeluri bine stabilite. Toate activitățile se desfășoară cu și pentru studenți, iar echipa proiectului se implică pentru derularea activităților în cea mai bună formă chiar, dacă totul se desfășoară online. Ei reușesc să îi țină conectați pe studenți, iar prin fiecare etapă a proiectului aduc mai aproape interesul participanților.
„Obiectivul nostru este realizarea unei reviste literare, realizarea cenaclului literar, desfășurarea activităților de dezvoltare personală, concursuri de poezie și eseuri și lucrul în echipă. „Ink Stains” este un nou proiect de dezvoltare personală, de stimulare a simtului artistic, care urmărește îmbunătățirea impactului educației nonformale în randul studenților. Activitățile interactive propuse de echipa de implementare a studentilor cuprind jocuri creative, pline de imaginatie care au ca scop formarea unei echipe și dezvoltarea simțului creativ si artistic în rândul studenților Facultății de Litere și nu numai. Prin activitățile conturate de echipa Ink Stains, dorim să aducem scrisul și literatura cât mai aproape de studenți”, a afirmat Izabela Bădin, coordinator proiect Ink Stains.
Studenții sunt încurajați prin intermediul acestui proiect să se afirme cu lucrările lor literare, fie că scriu din pasiune pentru meseria de care se pregătesc, fie că este un simplu mod de a petrece timpul liber. Pentru ei, „Ink Stains” poate fi un început frumos și promițător.
„Mă bucur că ați îmbrățișat inițiativa noastră. Este un proiect depus și câștigat acum 6 luni. Îmi doresc foarte mult să văd rezultatul final și anume revista. Este o oportunitate pentru voi, studenții Facultății de Litere. Cei care lucrați în domeniu știți cât de important este să aveți publicații și din acest motiv vă îndemn să scrieți atât poezie, cât și proză. Considerăm că promovarea literaturii si a tinerilor poeti este importantă, cu atât mai mult cu cât acesta este specificul facultății din care provenim”, a conchis drd. Raluca Stamatescu, președinte ASFL.
În acest moment, proiectul a finalizat primele două activități. Următoarele 3 sesiuni vor avea loc în următoarele săptămâni în fiecare miercuri de la ora 16:30 pe platfoma. Link-ul de participare se poate găsi atât pe pagina de Facebook a asociației ASFL Craiova, cât și pe clasa creată de echipa de implementare pe Google Classroom.