O donație în valoare de 15.000 de euro salvează vieți la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova. Este vorba de dotarea secției de Cardiologie cu aparatură necesară pentru derularea activității medicale în condiții cât mai bune. Compania TOPGEL a donat echipei medicale un electrocardiograf Philips, un monitor de funcții vitale, un holter ECG Labtech, prin intermediul Asociației Anya. Secția de Cardiologie funcționează în nouă clădire alocată spitalulul Filantropia, situată pe strada Sărari. Condițiile de internare a pacienților se ridică la standardele celor din Occident, iar echipa medicală este una tânără și bine pregătită. Dotarea cu aparatură medicală vine astfel să dea o mână de ajutor sistemului medical de stat și să crească accesul pacienților din Oltenia la servicii medicale de calitate.
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România. Cea mai întâlnită afecțiune a inimii în cazul doljenilor este hipertensiunea arterială, peste 70.000 de persoane suferind de această boală.
Mereu atenți la nevoile sistemului medical și cu dorința de a oferi cât mai multor oameni șansa la viață, reprezentanții companiei TOPGEL nu au ezitat să ajute, din nou. De această dată au răspuns apelului făcut de medicii din cadrul secției de Cardiologie de la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova. La realizarea acestei donații a contribuit și Fundația Anya care s-a ocupat de toate demersurile. Clinica de Cardiologie funcționează într-un spațiu nou, unde pacienții au parte de condiții hoteliere moderne. Donația de aparatură medicală vine să crească calitatea serviciilor medicale oferite aici. Secția are 35 de paturi repartizate pe două etaje.
„Până în luna iunie 2021 am fost spital suport COVID-19. De două luni ne desfășurăm activitatea în condiții normale, internând și pacienți negativi. Avem în continuare și câteva paturi pentru pozitivi și suspecți. Secția are 35 de paturi și două paturi pentru internare de o zi. De anul trecut, Cardiologia s-a mutat din pavilionul vechi al spitalului, de lângă Maternitate, în clădirea nouă de pe strada Sărari. Aici s-a mutat și compartimentul de UPU. Paturile sunt repartizate pe etajele 1 și 2. Avem în vedere să facem și un compartiment (Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici) USTACC de supraveghere, monitorizare strictă, cu șase paturi, pentru pacienții care au o stare mai gravă, care sunt mai instabili. Spitalul este nou, condițiile hoteliere sunt foarte bune, saloanele sunt mari, majoritatea sunt rezerve de două paturi, toate sau baie proprie. Avem o colaborare bună cu toate secțiile, iar dotarea cu aparatură ne ajută să oferim pacienților diagnostic corect și investigațiile necesare pentru monitorizarea bolii”, explică dr. Cristina Florescu, medic primar cardiolog, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul Filantropia Craiova.
În secția de Cardiologie lucrează o echipă de șase medici și un medic în Policlinică. Pentru a putea fi cât mai aproape de pacienți și a le oferi servicii medicale de calitate, medicii au făcut un apel de sprijin către comunitate. Pacienții se pot adresa și pentru servicii de urgență, nu toate cazurile pot fi rezolvate la Spitalul Filantropia, dar munca echipei medicale de aici degrevează multe situația de la SCJU Craiova, unde sunt tratate marile urgențe.
„Avem Compartiment de Primiri Urgențe, nu este o unitate mare, dar avem urgență. Urgențele mari, sindroamele coronariene, infarctul miocardic merg la SCJU Craiova. Pacienții care au nevoie de ATI cardiologie sunt direcționați acolo, dar și noi primim urgențe pentru insuficiențe cardiace decompensate, tulburări de ritm și avem destul de multe cazuri. În acest sena, aparatura donată ne este de mare ajutor. Secția noastră avea un ecograf mai vechi, dar conducerea spitalului face eforturi și ne-a promis un ecograf de top. Totul durează mult din cauza birocrației. Ne dorim să avem și sondă de transofegaian să putem facem și ecografii transesofagiene (n.r este o investigație care folosește ultrasunetele pentru a obține imagini ale activității inimii). Aceste aparate pe care le-am primit de la compania TOPGEL erau absolut necesare și le mulțumim foarte mult pentru acest gest salvator de vieți. Un astfel de sprijin contează foarte mult pentru o echipă medicală pasionată, bine pregătită, care vrea și poate să ofere mai mult comunității. Am în spital și un laborator medical foarte bun și aparat de radiologie, astfel că putem oferi pacienților servicii medicale de calitate”, adaugă dr. Cristina Florescu, medic primar cardiolog, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul Filantropia Craiova.
TOPGEL este cel mai mare producător român de înghețată și se află în top 3 jucători de pe piața de înghețată din România. Compania deține o unitate de producție în comună Cârcea, în apropierea orașului Craiova, care include 9 linii de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie.
Cu o istorie de 25 de ani, TOPGEL are în portofoliu peste 50 de sortimente și arome de înghețată, aproximativ 20.000 de clienți în întreaga țară, 24 de puncte de distribuție și o flotă proprie care acoperă 100% din suprafața țării.
Contribuțiile TOPGEL în comunitatea locală din ultimii 8 ani se ridică la o valoare totală de aproximativ 330.000 de euro și au constat în sprijinirea activităților asociațiilor locale din domeniul sănătății și în dotarea spitalelor prin achiziționarea și echiparea cu aproximativ 50 de echipamente medicale pentru secțiile de Cardiologie, Chirurgie toracică, Chirurgie și Pediatrie Ortopedică, Chirurgie generală, Medicină Internă, ORL, Ortopedie Traumatologie, Oncopediatrie sau Neonatologie.