Ecografia 5D, în premieră în Oltenia, la Maternitatea MaDonna Maria

Spitalul privat MaDonna Maria din Craiova a achiziționat cel mai performant ecograf din lume. Acesta are multiple funcții și oferă un real ajutor medicilor cu supraspecializare în medicină materno-fetală. Femeile însărcinate, din Oltenia, pot beneficia astfel de monitorizarea sarcinii în cele mai bune, performante și sigure condiții. Maternitatea MaDonna Maria a dispus și până acum de un ecograf 5, însă de data aceasta a  achiziționată cea mai nouă versiune, care aduce multiple beneficii.

Performanță. Excelență. Grija permanentă pentru a oferi cele mai bune condiții pacientelor. Investiții în aparatură de ultimă generație. Maternitatea MaDonna Maria este recunoscută în Oltenia pentru nenumăratele premiere medicale. De data aceasta, echipa a făcut o altă investiție importantă, prin achiziționarea celui mai nou ecograf 5D, care există în lume.

„Ca o premieră în România, spitalul MaDonna Maria a achiziționat cel mai performant ecograf din lume. Acesta are multiple funcții și va fi de un real ajutor pentru medicii noștri cu supraspecializare în medicină materno-fetală. Printre funcțiile extraordinare putem să numim două foarte importante. Una dintre ele este un doppler foarte performant cu funcția de LumiFlow și cea de-a doua este evidențierea vaselor de sânge, fără funcția doppler. Unic în lume, pentru prima dată în Craiova, la maternitatea MaDonna Maria”, spune Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria.

VIDEO

Ecografia 5D aduce în plus o deosebită acuratețe a detaliilor, acuratețe obținută datorită tehnologiilor de ultimă ora (scanare si reconstrucție de tip computer tomograf). Tehnologia 5D permite efectuarea unei serii de măsurători fetale cu mai multa precizie si ușurință, cum ar fi măsurarea translucenței nucale, care are un rol important in diagnosticarea Sindromului Down și a altor anomalii cromozomiale.

„Este o tehnică de vârf de care suntem mândri că dispunem. Este o tehnică care trebuie întrebuințată de personal special instruit. Morfologiile fetale și ecografiile 5D, care trebuie efectuate numai de medici ginecologi cu competențe în medicina materno-fetală, sunt cele care ne furnizează foarte multe amănunte legate de structurile fetale. Este important să cunoaștem toate aceste structuri înainte de nașterea fătului, pentru ca la momentul nașterii să fim pregătiți să primim în cele mai bune condiții copiii care vin pe lume. Ecografia 2D, 3D, 4D au furnizat o serie de informații, la vremea respectivă de foarte bună calitate, dar acum discutăm despre ecografia 5D care furnizează foarte multe detalii în privința structurilor fetale, atât externe cât și în ceea ce privește detaliile asupra feței, membrelor, coloanei vertebrale și membrelor superioare și inferioare, cât și detalii asupra structurilor interne ale fătului: creier, cord, organe interne”, explică dr. Leontina Șurtea, medic primar obstetrică ginecologie, cu specializare în medicina materno-fetală, director medical spitalul MaDonna Maria.

Timpul de examinare este redus prin efectuarea automată a măsurătorilor-cheie ale creierului și oaselor lungi.

See Also

„Este un pas revoluționar în ecografia mondială, iar noi dispunem de o tehnologie unică în Oltenia. Imaginile de la acest ecograf încep să semne cu cele de la rezonanța magnetică, mai avem și funcția de  3D imagine doppler care ne arată traiectul vaselor tridimensional”, spune dr. Oleg Gherghișan, șeful secție obstetrică-ginecologie.

Viitoarele mămici care posedă un Iphone sau un smartphone cu sistem de operare Android pot primi direct pe telefon ecografia fetală prin intermediul aplicației Hello Mom, disponibilă gratuit in AppStore si Google PlayStore. Mulțumită aplicației Hello Mom, viitoarele mămici se pot bucura în orice clipă de primele imagini ale bebelușului și le pot împărtăși celor dragi, printr-un simplu „Share”. De asemenea, ecograful 5D Samsung permite crearea primelor secvențe video ale bebelușului, care pot fi urmărite pe Smart TV in 3D.

„Este un ecograf de excepție, care folosit în mod corect și la capacitate maximă, poate furniza foarte multe amănunte. În studiile de specialitate, se vorbește despre o proporție de depistare a malformațiilor fetale de peste 90%. Există de asemenea și posibilitatea de transmitere a imaginilor pe care noi le obținem, către părinți, prin intermediul aplicației gratuite Hello Mom”, conchide dr. Leontina Șurtea, medic primar obstetrică și ginecologie, cu specializare în medicina materno-fetală, director medical spitalul MaDonna Maria.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top