Vaccinul împotriva HPV, distribuit către DSP-uri. Fetele se pot vaccina gratuit

Ministerul Sănătății a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară, acestea urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

Ce poți face tu? Solicită medicului de familie vaccin anti-HPV pentru fiica ta

Achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.
România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, peste 2.000 de românce diagnosticate cu această boală pierzându-și viața anual.
Cancerul de col uterin este singura formă de cancer care poate fi prevenită prin vaccinare. Dacă în statele din Occident procentul femeilor care suferă de cancer de col a scăzut mult datorită programelor de prevenție, în România nu se poate vorbi de un program de prevenție bine pus la punct la nivel național, ci mai degrabă de un eșec al acestuia. Problema pleacă încă de la vaccinarea anti-HPV. Trebuie știut că aproximativ 70% din totalul cazurilor de cancer de col uterin sunt provocate de două tulpini HPV (16 și 18), acestea fiind țintite de vaccinul anti-HPV. Acum vaccinul este disponibil, gratuit, prin intermediul medicilor de familie.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top