MaDonna Maria, prima unitate privată din Oltenia care are propria Unitatea de Transfuzie Sanguină

Spitalul privat MaDonna Maria din Craiova a inaugurat, astăzi, propria Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS). Inaugurarea a fost făcut de către Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României alături Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria și prof. univ. dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. MaDonna Maria a devenit prima unitate privată din S-V țării  care are o unitate de sânge proprie, ceea ce oferă pacientelor siguranță maximă.

Multă muncă. Investiție. Dorința de a oferi pacientelor siguranță, iar medicilor cele mai bune condiții de lucru. Viața unei paciente poate depinde de o transfuzie de sânge la un moment dat. Spitalul MaDonna Maria este singurul spital privat din S-V țării care are propria Unitate de Transfuzie Sanguină (UTS) autorizată în conformitate cu normele Ministerului Sănătății din România. Tratamentul transfuzional este necesar pentru a trata sângerările severe care apar în timpul unei operații sau după operație, la naștere sau în alte condiții medicale.

„Sângele salvează vieți. De cele mai multe ori conștientizăm acest lucru doar atunci când cineva apropiat nouă are nevoie de sânge. Ne dorim să ne îmbunătățim mereu serviciile și să oferim un înalt grad de încredere și siguranță tuturor pacientelor noastre. Cu această investiție în unitatea de transfuzie, Spitalul Madonna Maria Craiova în mod cert va reuși să mențină și chiar să îmbunătățească indicatorii actuali, anume o rată de transfer către oricare altă unitate spitalicească de sub 0,08% “, a spus Alexandra Preda, manager Spitalul MaDonna Maria Craiova.  

Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României a fost cel care a ales să inaugureze Unitatea de Sânge de la spitalul MaDonna Maria și spune că această unitate poate fi un bun exemplu de implicare, pentru alte spitale și clinici din țară.

„Mă bucur să fiu aici și să fac inaugurarea unității de sânge, de la spitalul MaDonna Maria. Este un lucru important, pentru pacientele din zonă. Încurajez donarea de sânge, dar și dotarea spitalelor pentru a putea oferi pacienților condiții optime pentru transfuzii de sânge, atunci când este nevoie. Astfel de inițiative și investiții, ca cea de la spitalul MaDonna Maria, sunt salvatoare de vieți. Acest spital poate să fie un exemplu, pentru restul unităților medicale din regiune și din țară”, a declarat Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României.

Siguranța pacientei care are nevoie de transfuzie de sânge depinde de condițiile în care este depozitat și analizat sângele, iar aceste lucruri se realizează în unitățile de transfuzie sanguină. UTS-ul trebuie să dispună de un spaţiu special alocat, accesibil personalului pregătit şi care să respecte circuite clare. În plus, este nevoie și de aparatură specială, în care sângele să fie depozitat și analizat în cele mai bune condiții. Spitalul MaDonna Maria dispune de toate aceste condiții și respectă toate regulile în vigoare.

„MaDonna Maria este primul spital privat care are o astfel de unitate de sânge. Ramurile chirurgicale și cele de obstetrică ginecologie resimt cel mai mult nevoia de sânge. Apreciez echipa MaDonna Maria pentru că a reușit să înființeze această unitate la un nivel adecvat din punct de vedere al dotării cu aparatură, al personalului și al colaborării cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Dolj. Este un lucru foarte important pentru pacientele acestei unități medicale. Centrul de Donare de Sânge este furnizorul de sânge către Unitatea MaDonna Maria. O gravidă care naște poate oricând să aibă nevoie de sânge, ca atare această unitate are contract de colaborare cu unitatea noastră, este un act oficial, legal. Sângele trebuie administrat respectând anumite norme și de aceea este nevoie de înființarea unor astfel de unități, așa cum este cea de la MaDonna Maria”, prof.univ.dr. Adriana Turculeanu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova.  

See Also

Complicațiile nașterii duc în unele situații inclusiv la folosirea de sânge pentru ca proaspetele mămici să se poată recupera după ce nasc. Faptul  că spitalul unde alegi să naști are o unitate de transfuzie sanguină bine pusă la punct este un element important de siguranță.

„Sângele înseamnă viață. Noi, medicii, suntem fericiți că ne putem bucura de acest ajutor în cursul intervențiilor chirurgicale, dar nu numai pentru intervenții este nevoie de flacoane de sânge pentru salvarea vieții unei femei, este nevoie chiar și în obstetrica. Nașterea naturală se poate complica în orice moment și poate să fie o nevoie  acută de transfuzie sanguină. Faptul că avem un UTS propriu ne oferă siguranță maximă. De asemenea, suntem onorați că alteța sa regală Prințul Nicolae care ne este alături și care s-a implicat mereu în acțiuni caritabile”, spune dr. Leontina Șurte, director medical Madonna Maria și coordonator UTS. 

 IMPORTANT DE ȘTIU despre spitalul MaDonna Maria:

  • MaDonna Maria este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS);
  • Procentul de transfer de la spitalul MaDonna Maria către oricare altă instituție spitalicească,  sub 0,08%;

  • Spitalul deține de câteva luni primul incubator hibrid lansat la nivel mondial de firma Dräger, incubatorul Babyleo care a revoluționat neonatologia. Vorbim despre un incubator care imită  în proporție de 95% uterul mamei;
  • MaDonna Maria este și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării unde femeile pot să beneficieze de ecografie 5D;
  • Calitatea serviciilor medicale oferite de acest spital și investițiile făcute în echipamentele medicale au dus la clasificarea compartimentelor ATI de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății. O clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor care aleg să își aducă pe lume copiii aici. Compartimentele de terapie intensivă și anestezie atât pentru adulți, cât și pentru nou-născuți au fost promovate la un nivel superior de către Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă.
  • Este și singurul spital din sud-vestul țării unde gravidele pot să beneficieze de cel mai bun tip de anestezie numit TERAPIA DURERII, adică o anestezie superioară ce asigura lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
2
In Love
1
Not Sure
1
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top