Conf.univ.dr.Ion Udriştoiu despre incendiul de la Clinica de Psihiatrie (Parc)

Incendiul provocat ieri seară de o pacientă internată la Clinica de Psihiatrie (Parc), din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova aduce schimbări în clinică. Se face anchetă internă pentru a vedea unde a fost veriga slabă și de ce s-a ajuns aici. Conf.univ.dr.Ion Udriştoiu, medic primar psihiatru, șeful Clinicii de Psihiatrie, spune că se analizează toată situația pentru adopta noi proceduri și preveni pe viitor astfel de situații.

Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce s-au aruncat de la etajul I al clinicii de Psihiatrie, speriate fiind de fumul gros. Doi dintre ei au fost externați. Nici un pacient nu a fost rănit. Cum s-a ajuns însă aici și de ce pacienta care se afla în izolator a avut la îndemână o brichetă cu care a dat foc saltelei, sunt întrebări care au declanșat o anchetă internă. Primele date arată faptul că nu s-a respectat procedura de izolare în cazul pacientei, iar pentru acest lucru șeful clinicii a fost amendat de către Direcția de Sănătate Publică cu 10.000 lei, chiar dacă nu era de serviciu în acel moment.

„Pacienta a fost pusă în izolator ca să fie separată de restul pacienților care nu puteau să doarmă, dar nu a fost încuiată. Încercăm să analizăm toate unghiurile problemei și să vedem unde a existat o vulnerabilitate, să o procedurăm și să o prevenim în viitor. Ideea este să nu se mai repete. De aceea, analizăm tot firul evenimentelor, pentru a stabili exact cum s-au derulat lucrurile. A fost o abatere de la procedură și de aceea am primit o amendă în calitate de șef de clinică”, a declarat  conf.univ.dr.Ion Udriştoiu.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top